Jyrki Aho: "Vähän olemme hukanneet taisteluilmettämme"

Jyrki Aholla riittää omiensa kanssa keskusteltavaa ensi viikon harjoituksissa. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Vuoden viimeinen viikko ei ollut Ässille missään nimessä hyvä. Kolmesta kamppailusta pistesarake koheni ainoastaan yhdellä pisteellä. Pelillisesti Ässät ei ole tällä hetkellä lähelläkään kauden parhaalla tasollaan. Joukkuetta näyttäisi vaivaavan ainakin henkinen väsymys, minkä seurauksena tekeminen kaukalossa on vaikeaa. Valmentaja Jyrki Aho myöntää, että viikko oli ryhmälle kaikilla tavoin vaikea.

- Kohtasimme kaksi kärkijoukkuetta vieraissa, ja lisäksi oli paikallispeli kotikaukalossa. Ei me ihan parhaimpaamme ylletty missään vaiheessa. Vähän olemme hukanneet taisteluilmettämme ja työsarkaa on nyt paljon edessä, Ässien valmentaja Jyrki Aho mietti.

Kahdessa edellisessä pelissä Ässien avauserät ovat olleet todella vaikeita. Lukkoakin vastaan porilaiset olivat selvästi vastaanottavana osapuolena ensimmäisessä erässä. Tähän haetaan parin lepopäivän jälkeen muutosta harjoituksista.

"Mikäli siellä ei ole heti valmiina, niin sitten tulee pipi"

- Lepo tekee meille hyvää, se on ihan kiistaton fakta. Sitten, kun palaamme takaisin harjoituksiin, pitää meidän muuttaa siellä asioita. Täytyy ilmeisesti aloittaa treenit välittömästi kovalla kamppailupelaamisella. Mikäli siellä ei ole heti valmiina, niin sitten tulee pipi, Aho totesi.

Ässien puolustuspelaaminen oli perjantaina parempaa kuin kahdessa aiemmassa pelissä. Yksi suuri syy siihen on Jyri Marttisen paluu takaisin kokoonpanoon.

- Marttinen on meille niitä ehdottoman tärkeitä pelaajia. Hän on kamppailutilanteissa voittava pelaaja, ja meille siksi erittäin iso palanen. Heti muuttui kokonaisuus puolustuksessa paremmaksi, kun hän oli mukana, Aho näki.

Ässät on loukkaantumisten seurauksena joutunut pelaamaan välillä hyvinkin kapealla kokoonpanolla. Vahvistuksia Aho ottaisi mielellään vastaan, mutta hän ymmärtää täydellisesti taloudelliset realiteetit.

- Totta kai jokainen valmentaja haluaa vahvistusta joukkueeseensa. Meilläkin on osa-alueita, mihin kaipaisimme ilman muuta apua. Ensin pitäisi vaan löytyä sitä rihikuivaa, millä niitä hankintoja tehtäisiin. Se on selvä, että Ässät ei voi tehdä joka vuosi taloudellista tappiota, joten mitään suuria riskejä ei oteta, Aho painotti.