Jyrki Aho haluaa Ässiin ensi kaudeksi lisää liikettä

Jyrki Aho kaipaa ensi kauden joukkueeseen lisää liikettä. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Ässät kokoontui tiistaina ensimmäistä kertaa joukkueena yhteen puhumaan ensi kauden tavoitteista. Valmentaja Jyrki Aho aloittaa toisen kautensa patapaitojen peräsimessä, joten hänelle itselleen tilanne on osittain helpompi kuin vuosi sitten. Edessä on kuitenkin jälleen iso urakka, ja sitä ennen pitäisi käsitellä viime kauden asiat pois takaraivosta.

- Emme ole vielä joukkueena jutelleet viime kauden päätöksestä, joten joudumme varmasti tekemään töitä senkin asian kanssa. Loppukausi oli kiistatta raskas, kun siinä tuli paljon pettymyksiä peräkkäin. Ensin kuudes sija karkasi viimeisillä kierroksilla, ja lopulta kausi loppui jatkoerätappioon. Pitää kuunnella pelaajia sen suhteen, millainen mieliala heille jäi, Aho mietti.

Ahon avauskaudella Ässien puolustuspelaaminen toimi hyvin, mutta maalinteko oli tuskaista. Onko hänellä siis suunnitelmia tehdä jonkinlaisia muutoksia pelitapaan kesän aikana?

- Sitä on vielä vaikea sanoa. Ihan ensin meidän on jälleen saatava peruspelaaminen toimimaan kunnolla. Ei tässä kannata yrittää kaivaa kaneja hatusta. Kausi tuo sitten ajallaan sen opin, mitä me tulemme tarvitsemaan. Tietysti muutoksia on kokoonpanossa jonkin verran, ja uudet pelaajat tuovat aina oman mausteensa kokonaisuuteen, Aho näki.

Ässät etsii edelleen aktiivisesti kahta lähtökohtaisesti kärkiketjuihin mahtuvaa pelaajaa. Ahon mielestä joukkueeseen kaivataan nyt eniten lisää liikettä.

- Jalkoja me tarvitsemme edelleen lisää tähän porukkaan. Liike on aina ollut liigassa isossa roolissa, mutta sen osuus tuntuu vain kasvaneen vuosien aikana. Koko ajan peli menee nopeammaksi. Pelaajia maailma on pullollaan, mutta sopivien palasten löytäminen on sitten vähän vaikeampaa. Toivottavasti saamme mahdollisimman nopeasti tärkeitä äijiä mukaan, Aho analysoi.

Tiistaina Ässät julkaisi Sami Lähteenmäen, Matti Lambergin sekä Kristian Tuohilammen kaksivuotiset sopimukset. Lisäksi maalivahti Henri Kiviaho siirtyy Ässiin 1+1-mallisella sopimuksella. Ässien A-nuorten hopeajoukkueesta mukaan harjoitusryhmään liittyvät hyökkääjät Valtteri Pihlajamäki ja Valtteri Tammi sekä puolustajat Matias Lammi ja Niko Ervasti. Lisäksi Ässillä on pöytälaatikossa julkaisematon sopimus JYPista Poriin siirtyvän Mikko Salmion kanssa.