Jyrki Aho antaa omilleen kauden avauspuolikkaasta arvosanaksi kahdeksan miinus

Jyrki Aho on pääasiassa tyytyväinen Ässien alkukauteen. Kuva: Juhani Liuhala

Ässät ei lähde suhteellisen lyhyelle joulutauolle erityisen hilpeissä tunnelmissa. Tappio KooKoolle sai mielet matalalle, eikä valmentaja Jyrki Ahokaan suoranaista joulun riemusanomaa uhkunut.

- Poltan välittömästi jokaisen tonttulakin, jos näen yhdenkin sellaisen tuolla pukukopissa, Aho puhalsi.

Kaiken kaikkiaan Ässien kausi on silti sujunut enemmän positiivisissa kuin negatiivisissa tunnelmissa. Sijoitus sarjataulukossa on kuudes, mikä on joukkueen tavoitteiden mukainen. Ennakkokaavailuissa Ässiä sijoitettiin mediassa pääasiassa kymmenennen sijan tuntumaan.

- Arvosanaksi voisi antaa tähän mennessä sellaisen kahdeksan miinus. Eniten oppimista meillä on henkisellä puolella. Sellainen tietynlainen turhautuminen on joskus tullut mukaan pelaamiseen, ja se on vaikeuttanut suorittamista huomattavasti. Ylivoima oli pitkään myös tosi vaikeaa, mutta siihen on löytynyt viime kierroksilla jonkinlainen selkeys, Aho kiteytti.

Porilaisten kannalta pelaamisen ytimenä on toiminut suurimmaksi osaksi laadukas puolustuspelaaminen. Siihen Aho onkin tyytyväinen.

- Isossa kuvassa teemme oikeita asioita omassa päädyssä. Sen lisäksi alivoimapelaaminen on ollut hyvää. Hyökkäysalueella kaipaamme lisää tylyyttä kentälle monellakin tavalla.

Aho on keskustellut viime viikkoina paljon tammikuun alussa seuran toimitusjohtajana aloittavan Eeva Perttulan kanssa. He ovat samalla sivulla siitä, miten Ässiä kannattaa viedä tulevaisuudessa eteenpäin.

- Meillä on sellainen toimintamalli tässä seurassa, mihin moni voisi samaistua. Se on vain tosi vaikeaa, jos sitä koko mallia ei joukkueen ulkopuolella kunnolla tiedetä. Meidän pitää tehdä entistä enemmän yhteistyötä fanien ja myös sponsoreiden suuntaan. Sitä yhteistyötä voi tehdä mitä moninaisemmilla tavoilla. Siitä olemme puhuneet Perttulan kanssa, että voimme olla entistä avoimempi organisaatio, Aho paljasti.