JYPin sankari on maailman vähäpuheisin eteläkarjalainen - "Maali on maali"

  • Maanantaina on taas ihan uusi peli, tuumasi Anssi Löfman välieräsarjan etenemisestä. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Illan ehdoton JYP-sankari nollan pitäneen maalivahti Jussi Olkinuoran ohella oli luonnollisesti vihdoin viimein ne hanat avannut Anssi Löfman, kun JYP kavensi välierät KalPaa vastaan 1-2:een. KalPa-vahti Eero Kilpeläinen ennätti piinata JYPiä yli 120 minuutin ajan, ennen kuin kiekko löysi ensimmäisen kerran tiensä reppuun.

Illan ainokainen riitti tällä kertaa myös ottelun voittoon.

- Maali on maali. Ainahan sitä yritetään, kun hyökkäyspeliä pelataan, hän summasi suorastaan legendaarisen löfmanmaisesti.

- Pitää olla terävänä kun ne paikat tulee. Sieltä se maalikin nyt tuli, hyvä homma, maailman vähäpuheisin eteläkarjalainen tuumasi.

Löfmanin mukaan JYPin kopissa ei yritetty perjantai-iltana sahata kirjastokortilla ranteita auki, vaikka tilanne synkältä näyttikin.

- Ei. Tappiot pitää vain unohtaa ja miettiä niitä asioita, joita pystytään parantamaan. Tänään onnistuttiin siinä, pelattiin tiiviimmin viisikoina ja oltiin huolellisempia kiekon kanssa, kevään toisen playoff-maalinsa viimeistellyt Löfman totesi.

Hurrikaanipaitojen ykkössentterin analyysi oli perin osuva. JYPin puolustusalueen puolustuspelaaminen oli parempaa ja kiekon kanssa se ei ihan muutamia poikkeuksia huolimatta hosunut.

- Kärsivällisyyttä vaaditaan, että malttaa pelata koko ajan sitä omaa peliä. Tänään oli hyvää tiivistä tekemistä viisikkoina, rakenne oli hyvä. Päästiin antamaan painetta ja luomaan sitä kautta paikkoja, Löfman summasi.

Avausvoitto pompautti JYPin takaisin ottelusarjaan mukaan ja oli varmasti helpottava, mutta ylenmääräisiä riemunpurkauksia se ei kokeneessa joukkueessa aiheuttanut. Summerin soidessa kerran kädet kohti kattoa, pienet taputtelut kaverille ja sitten kohti maanantain neljättä kohtaamista.

- No voitto otettiin... Maanantaina on taas ihan uusi peli. Samanlaista puristusta lähdetään hakemaan, Löfman tuumasi.