JYPin maalille yllätysvalinta - Maalivahtivalmentaja kertoo miksi

Markus Ruusu torjuu tänään uransa kuudennen liigaottelun. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

JYP naulasi tammikuussa lähtökohtaisesti pelaavaksi maalivahtikaksikokseen Pekka Tuokkolan ja Juho Olkinuoran. Vaikka 26-vuotias Olkinuora on liigassa tulokas, on Tapparan kasvatti silti kahden yliopisto- ja kolmen AHL/ECHL-kauden jälkeen melko kokenut maalivahti. 33-vuotias Tuokkola puolestaan debytoi liigajäillä jo 12 vuotta sitten.

Näin 19-vuotiaat Veini Vehviläinen ja Markus Ruusu saivat tehdä tilaa kokeneemmille, alun perin pätkäsopimuksilla tämän kauden JYPiin tulleille veräjänvartijoille. Vehviläinen lainattiin sittemmin loppukaudeksi Vaasan Sportiin, pääosin Akatemian puolella torjunut Ruusu puolestaan pistäytyi keskiviikkona yhden ottelun lainapestillä KooKoossa.

Tänään Ruusu kuitenkin tilkitsee hieman yllättäen JYPin veräjää SaiPa-ottelussa, vaikka Olkinuora piti keskiviikkona Kärppiä vastaan nollan ja tänään kakkosmaalivahtina toimivan Tuokkolan edellisestä pelatusta ottelusta on jo viikon päivät.

- Se on Ruusun paikka tänään, JYP-vahtien valmennuksesta vastaava Ari-Pekka Siekkinen totesi.

- Keväällä voi sattua loukkaantumisia tai tulla vaikka sairastumisia. Haluttiin saada Ruusullekin ainakin vähän peliaikaa myös JYPin paidassa, hän lisäsi.