JYPin läpimurtohyökkääjä löi itsensä ällikällä - "Miten se noin yhtäkkiä lähti?"

Antti Suomela nakutti tehot 22+23=45 ja sijoittui runkosarjan pistepörssissä seitsemänneksi.

HPK:n kimppuun runkosarjan nelospaikalta hyökkäävän JYPin kultakypärä keikkui suurimman osan kaudesta Antti Suomelan päässä. Espoon Bluesin rauniolta hurrikaaninuttuun vaihtanut 22-vuotias sentteri osoitti jo viime kauden 13+13=26 saldolla olevansa potentiaalinen tuloksentekijä SM-liigassa, mutta tuskin kukaan odotti sellaista ilotulitusta, jonka Suomela lopulta järjesti.

- Runkosarja meni nappiin, se on ihan totta. Välillä oli jaksoja, kun kiekko ei mennyt maaliin, mutta kyllä se sujui kaikella tavalla yli omien odotusten, pistepörssin seitsemännen ja maaipörssin viidennen sijan saldolla 22+23=45 napannut Suomela sanoo.

- En tiedä, miten se noin yhtäkkiä lähti. Itseluottamus on tärkeä asia tässä lajissa ja onnistumiset tuovat onnistumisia. Sillä on suuri merkitys, hän lisää.

Se otti aikansa, että saatiin sopivat koostumukset kasaan.

Espoon Palloseuran kasvatilla on Bluesin riveistä palkintokaapissa sekä B- että A-nuorten Suomen mestaruudet. A:ssa juuri Suomela iski joukkueelleen voittomaalin viimeisessä finaalissa keväällä 2014. Miesten peleissä viime kauden tulokkaan playoff-kokemus on kuitenkin ensimmäinen, kun mestistä Suomela ei ole urallaan pelannut lainkaan.

- Sellainen hyvä jännitys! Viime kaudella oli hyvissä ajoin tiedossa, että playoffiin ei ole asiaa, niin kyllä tätä nyt on odotettu. Onhan tässä reilu viikko jo huilattukin, Suomela toteaa.

JYPin kausi oli tunnetun kaksijakoinen. Syksyllä joukkue rypi etenkin tuloksellisesti melko syvissä vesissä, kevätpuoli puolestaan oli yhtä paraatimarssia.

- Meidät rankattiin joka paikassa suosikkien joukkoon. Ehkä me vähän odoteltiin, että se vaan tapahtuu eikä tehty asioita riittävän huolellisesti. Tämä on vähän liian kova sarja siihen. Jokaisen pitää painaa täysillä hommia, Suomela selittää.

Kun tulosta ei tullut, myös ketjut ja puolustajaparit elivät jatkuvasti.

- Se otti aikansa, että saatiin sopivat koostumukset kasaan. Minua ainakin on auttanut se, että olen pelannut (Joonas) Nättisen kanssa melkein koko kauden, Suomela viittaa tutkapariinsa, joka keräsi kultakypärän rinnalla uransa ennätyspisteet 8+23=31.

En ole kovin paljon miettinyt, miten HPK pelaa.

Hurrikaanipaitojen puolivälierävastus HPK kuuluu liigan pelitavallisiin mallioppilaisiin. Se tekee kernaasti peliä keskustan kautta ja kiekko liikkuu vikkelästi lavasta lapaan.

- Nopeita, taitavia äijiä niillä on. Pitää pysyä pelin sisällä koko ajan. Mutta en ole kovin paljon miettinyt, miten HPK pelaa.

Tärkeintä on se, mitä pystyy itse tuomaan oman joukkueen pelaamiseen, Suomela linjaa.

Montako peliä tarvitaan?

- Toivotaan, että neljä, mutta ei sillä väliä ole, kunhan me vaan mennään jatkoon.