JYPin jatkoaikaratkaisusta riitti puhetta - "Yritin siinä vähän vertakin puhallella"

JYPin ja HPK:n välinen ensimmäinen puolivälierä ei vielä roihauttanut ottelusarjaa liekkeihin, mutta jotain pientä kahnausta sentään.

Kamppailu ratkesi ensimmäisen jatkoerän neljännellä minuutilla JYPin kultakypärän Antti Suomelan 3-2 -maaliin ylivoimalla. Suomela oli itse hankkimassa ylivoimapeliä hurrikaanipaidoille, kun HPK-kapteeni Niko Kapasen maila osui häntä kasvoihin aloitustilanteessa.

- Siinä vaiheessa vähän v-tutti kun osui, mutta nyt ei satu enää yhtään, kun voitettiin, Suomela myhäili.

- Yritin siinä vähän vertakin puhallella, että olisi tullut kaverille isompi rangaistus, mutta ei sieltä mitään tullut, hän lohkaisi.

Mailan osuma kasvoihin lienee ollut kiistaton ja silloin se on sääntöjen mukaan korkea maila, mutta Suomelan olemus taiston tauottua oli yhtä siloposkinen kuin aina. Se jossain määrin kismitti HPK-luotsi Antti Pennasta.

- Kylläpä on karmean näköinen tuo Suomelan naama, Pennanen murahti ironisesti.

JYP oli varsinkin ottelun ensimmäisessä erässä nesteessä HPK:n prässipelin kanssa. Lisäksi vierasjoukkue oli kiekollisena pitkään pätevämpi Pennasen Kerhon tavaramerkki, pelin tekeminen keskustan kautta oli uomissaan. Lopulta ote kuitenkin kirposi sen verran, että JYP vääntäytyi rinnalle ja ohi.

Pakkien olisi pitänyt avata nopeammin ja hyökkääjien myös tarjota itseään paremmin pelattavaksi.

Ottelun ratkaisija Suomela näki, että traktorin yskähtely johtui yli viikon mittaisesta pelitauosta. Sama oli tilanne toki HPK:llakin, joka oli alussa valmiimpi pelille.

- Ehkä se vähän näkyi, että oli yli viikon tauko peleistä. Kangistelleen liikkeelle, mutta sitten tultiin takaa ohi. Perjantaina ollaan varmasti jokaisella osa-alueella parempia, Suomela tuumasi.

- Nyt HPK sai liikaa paikkoja, blokkipelin olisi pitänyt olla parempaa. Pakkien olisi pitänyt avata nopeammin ja hyökkääjien myös tarjota itseään paremmin pelattavaksi, hän linjasi.

Nihkeässä avauserässäkin JYPillä oli paikkansa, jotka se loi ennen muuta riistojen kautta. HPK:n ykköshahmo olikin 35 kertaa torjunut tulokasmaalivahti Emil Larmi, joka pelasi uransa ensimmäisen pudotuspelin.

- Ihan hyvin se meni, mutta ei se nyt paljon lohduta, kun tulos oli tämä, Larmi sadatteli.

- Pelin runko on onneksi ihan kunnossa, ei tässä mitään ihmeitä tarvitse tehdä. Raavitaan peliä vähän paremmaksi ja sitä kautta ne tarvitavat voitot, hän suunnitteli.