JYPin jatkoaikaratkaisijalle pelikieltoa, Kerho räjäytti ketjunsa

Mikko Kuukka (keskellä) on pelikiellossa tänään sekä JYPin seuraavassa playoff-ottelussa. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

JYPin kokoonpano illan kuudenteen välieräotteluun Hämeenlinnassa on kokenut melkoisia mullistuksia, kun kaikkiaan kolme pelaajaa vaihtuu sitten edellisen ottelun. Keskiviikon kamppailun jatkoaikamaalillaan ratkaissut Mikko Kuukka on pelikiellossa, kun hän sai kahden ottelun pannan lyötyään maalinedustilanteessa HPK:n Otto Paajasta poikittaisella mailalla niskaan.

- Kuukka suorittaa tilanteessa poikittaisella mailalla voimakkaan iskun Paajasen niskaan. Paajanen on tilanteessa kiekoton pelaaja. Poikittaisella mailalla iskeminen tapahtuu Paajasen takapuolelta eikä Paajanen pysty siihen varautumaan. Vaikka edellä kuvattu teko täyttää myös poikittaisen mailan tunnusmerkistön, kyse on kuitenkin säännössä 124 tarkoitetusta pään tai niskan alueelle kohdistuvasta taklauksesta, SM-liigan kurinpitäjä Sampo Liusjärvi perustelee päätöksessään.

Hurrikaanipaidolla on myös loukkaantumishuolia. Ossi Louhivaaran ottelu jäi viime kerralla kesken jo avauserässä, kun hän loukkasi jalkaansa taklattuaan Henrik Forsbergia. Mikko Kaltevaa puolestaan ei nähty pelissä enää jatkoajalla ja hänkin on tänään sivussa. Kaltevan ja Kuukan poissa ollessa JYP-pakistoon nousevat mukaan Juuso Pulli ja Juha Uotila.

Hyökkäyksessä Louhivaaran paikan kolmosketjusta ottaa Janne Kolehmainen ja hänen tilalleen nousee keskiviikkona katsomon puolella ollut Tuomas Pihlman.

HPK puolestaan saa alakertaansa takaisin pelikiellostaan vapautuneen Petteri Nikkilän. Nikkilä tulee ykköspariin Joonas Lehtivuoren kaveriksi ja Forsberg putoaa seitsemänneksi puolustajaksi. Nikkilän pelikiellon ajan 13. hyökkääjänä häärinyt Jaako Turtiainen ei ole kokoonpanossa mukana.

HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen on rukkaillut ketjukoostumuksiaan pitkin ottelusarjaa ja tekee saman tempun myös tänään. Yksikään hyökkäyskolmikko ei ole sama, jolla HPK aloitti ottelun keskiviikkona.

JYP

Jani Tuppurainen - Anssi Löfman - Michel Miklik; Sami Niku - Nolan Yonkman
Jerry Turkulainen - J-P Hytönen - Janne Tavi; Urho Vaakanainen - Niklas Friman
Janne olehmainen - Antti Suomela - Joonas Nättinen; Juuso Pulli - Juuso Vainio
Arttu Likola - Valtteri Hotakainen - Tuomas Pihlman; Juuso Vainio
Jussi Olkinuora (Pekka Tuokkola)

HPK

Sakari Manninen - Otto Paajanen - Eero Somervuori; Joonas Lehtivuori - Petteri Nikkilä
Niklas Hagman - Oula Palve - Janne Lahti; Shane O'Brien - Mathias Porseland
Teemu Turunen - Niko Kapanen - Juho Keränen; Oskari Manninen - Joni Tuulola
Miro Ruokonen - Severi Sillanpää - Juha Koivisto; Henrik Forsberg
Emil Larmi (Antti Karjalainen)