JYPiltä yllätysveto sentterin tontille - HPK:llakin muutoksia

Valtteri Hotakaisen edellisestä ottelusta ennäti vierähtää yli kuukauden päivät. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Keskushyökkääjä Valtteri Hotakainen palaa vihdoin JYPin kokoonpanoon illan viidennessä puolivälieräottelussa HPK:ta vastaan ja ottaa paikkansa nelosketjun keskeltä. Henri Kannisen ollessa vielä loukkaantuneiden kirjoissa JYP on peluuttanut nelosen keskellä sinnikkäästi Janne Kolehmaista, joka on pelannut hajapelejä lukuun ottamatta koko uransa laitahyökkääjänä.

Hotakaisen kohtalo on ollut Jyväskylässä melkoinen mysteeri. Hän oli hurrikaanipaitojen vakionaamoja koko syksyn, pelasi joulun jälkeen vain kahdeksan ottelua eikä ole ollut kokoonpanossa yli neljään viikkoon. Loukkaantuneiden listalle Hotakaista ei ole kuitenkaan missään vaiheessa ilmoitettu.

Kolehmainen siirtyy nyt nelosen laituriksi, Arttu Likola jatkaa toisella laidalla ja Tuomas Pihlman saa katsomokomennuksen.

Kesken maanantain ottelun tehty ketjumuutos, jossa Joonas Nättinen palasi kauden tutkaparinsa Antti Suomelan rinnalle ja Michel Miklik siirtyi Anssi Löfmanin ketjuun pysyy voimassa. Muuten JYPin kokoonpano on ennallaan, kun maalilla jatkaa Jussi Olkinuora.

HPK:n kokoonpanossakin on muutoksia verrattuna siihen, millä joukkue maanantain ottelun aloitti. Oula Palve on pudonnut nelosketjun keskelle ja saa laidoilleen Miro Ruokosen sekä Juho Keräsen. Kolmosta johtaa Severi Sillanpää laidoillaan konkarit Niklas Hagman ja Eero Somervuori. Otto Paajasen ja Niko Kapasen ketjut ovat ennallaan, niin myös puolustajaparit. Petteri Nikkilä on vielä tämän ottelun pelikiellossa, loukkaantuneiden kirjoissa on Philippe Cornet.

JYP

Jani Tuppurainen - Anssi Löfman - Michel Miklik; Sami Niku - Nolan Yonkman
Jerry Turkulainen - J-P Hytönen - Janne Tavi; Niklas Friman - Mikko Kuukka
Ossi Louhivaara - Antti Suomela - Joonas Nättinen; Urho Vaakanainen - Mikko Kalteva
Janne Kolehmainen - Valtteri Hotakainen - Arttu Likola; Juuso Vainio
Jussi Olkinuora (Pekka Tuokkola)

HPK

Sakari Manninen - Otto Paajanen - Teemu Turunen; Joonas Lehtivuori - Henrik Forsberg
Niklas Hagman - Severi Sillanpää - Eero Somervuori; Shane O'Brien - Mathias Porseland
Janne Lahti - Niko Kapanen - Juha Koivisto; Oskari Manninen - Joni Tuulola
Miro Ruokonen - Oula Palve - Juho Keränen; Jaakko Turtiainen (13. h)
Emil Larmi (Antti Karjalainen)