JYPiltä odotettu uutinen: Marko Virtanen jatkaa

Marko Virtanen jatkaa vuoden sopimuksella. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

JYP kukisti torstaina kotijäällään KalPan 5-3, mutta pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa ei itse kamppailun tapahtumista kyselty. Tilaisuuden ykkösasia oli JYPin seuraavan päävalmentajan henkilöllisyys, sillä sen seura oli luvannut kertoa.

JYP jatkaa tutuissa käsissä. Marko Virtaselle on tehty vuoden jatkosopimus. Valmennustiimiinsä hän saa avukseen Antti Turusen ja Jarkko Hyytiän. Turusen sopimus on vuoden mittainen. Maalivahtivalmennuksen ja fysiikkavalmennuksen vastuulleen ottava Hyytiä on tehnyt kahden vuoden sopimuksen.

- Meillä on värikäs kausi kesken. Siihen on mahtunut monenlaisia vaiheita. Valmentajaprosessia eletään tällaisessa seurassa koko ajan, vaikka se ei oikein kaikille näy, JYPin urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari kommentoi lehdistötilaisuudessa.

- Tästä valmentaja-asiasta huolehtiminen on tavallaan jatkuvaa elämää. Seuran hallitus odottaa, että urheilutoimenjohtaja pystyy sopivan hetken tullen esittelemään muutaman sopivan kandidaatin.

Virtasella oli alkuperäisessä sopimuksessaan optio kaudesta 2017-18, mutta sitä ei käytetty. Kun asiasta ilmoitettiin, JYP kuitenkin painotti, että Virtasen jatkaminen päävalmentajana on edelleen mahdollista.

Kun päätös piti tehdä, JYPin peli oli täysin sekaisin. Se oli "tukevasti 13:s", kuten Holtari asian ilmaisi.

Nyt JYP on Liigan kuntopuntarin selvä ykkönen ja kovassa kevätkunnossa.

- Tämä on ollut meidän yhteinen tavoittemme koko ajan, oli jo kauden alusta asti. Ei niitä optioita huvikseen laiteta, Virtanen itse kommentoi. 

Virtanen on toiminut JYPin liigajoukkueen päävalmentajana kaudesta 2013-14 asti.