JYP pestasi valmennusosaamista - "Monitoimikone, maisterismies ja työhevonen"

JYP-Akatemian lakkautettua toimintansa Suomi-sarjaan putoamisen vuoksi siirtyy seuraa alusta loppuun luotsannut Jukka Ahvenjärvi JYPin liigajoukkueen valmennusryhmään. 51-vuotiaan Ahvenjärven sopimus kattaa ensi kauden.

- Jyväskyläläisen jääkiekon ”monitoimikone”, maisterismies ja työhevonen samoissa valjaissa. Kokenut ja arvostettu Ahvenjärvi on ollut mukana Jyväskylän kiekkoilussa vuodesta 1994 lähtien. On helpompi luetella joku sellainen toiminto, jossa ”Jusu” ei ole ollut mukana ja liigajoukkueen valmennus kuuluu niihin harvoihin asioihin, JYPin urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari yltyi runoilemaan JYPin tiedotteessa.

Ahvenjärvi valmensi myös Akatemian edeltäjää D Teamia sekä sen edeltäjiä D-Kiekkoa ja Diskosta. Kemin Lämäreiden kasvatti luotsasi käytännössä samaa joukkuetta yhtäjaksoisesti kaudesta 2001-02 lähtien.

Urheilutoimenjohtaja Holtari jatkaa niin ikään hurrikaaniseuran palveluksessa. Holtari on solminut kaksivuotisen jatkopestin, joka pitää hänet JYPin urheilullisissa puikoissa ainakin kevääseen 2019 asti.

- ”Hole” tuo meille käyttöön ainutlaatuisen kokemuksen, verkoston, kontakteja sekä todellisen ammattilaisen näkemyksen, joka toimii urheilupuolen kivijalkana, JYPin toimitusjohtaja Aku Vallenius luonnehtii.

Holtari on työskennellyt JYPissä 2000-05 sekä uudelleen vuodesta 2010 lähtien.