JYP kiinnitti Laurikaisen - Ilves vuokrasi JYP-lupauksen

Markus Ruusun ura jatkuu Tampereen Ilveksessä. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Markus Ruusun ura jatkuu Tampereen Ilveksessä. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

JYP on solminut kaksivuotisen sopimuksen maalivahti Eetu Laurikaisen kanssa. Viimeiset kaudet Pohjois-Amerikassa Edmonton Oilersin organisaatiossa pelannut Laurikainen on JYPin oma kasvatti.

SM-liigassa Laurikainen on aiemmin pelannut Espoon Bluesissa, jossa hän teki läpimurtonsa kotimaiselle huipputasolle kaudella 2014-15. Hän on pelannut myös kahdeksan ottelua HPK:ssa syksyllä 2015. Päättyneellä kaudella Laurikainen pelasi 11 ottelua ECHL:ää Norfolk Admiralsin riveissä.

- Erittäin hyvillä fiiliksillä takaisin kotikaupunkiin. Muistan JYPin pelit jo pienestä pitäen ja nyt käykin yksi pienen pojan unelma toteen. Jyväskylässä tavoitteena on menestys ja mahdollisuudet tällä joukkueella on mihin vaan. Helmikuussa leikattu lonkka on kuntoutunut odotetusti ja pelikunnossa ollaan kauden alussa, Laurikainen kertoo JYPin tiedotteessa.

JYPin toinen maalivahti tulevalla kaudella on kesken päättyneen kauden Jyväskylään siirtynyt Jussi Olkinuora.

Ilves vuokrasi Ruusun

Päättyneellä kaudella sekä JYPissä, JYP-Akatemiassa että KooKoossa pelannut maalivahti Markus Ruusu on vuokrattu Tampereen Ilvekseen kauden 2017-18-ajaksi. Ruusun sopimus JYPin kanssa päättyy tulevan kauden jälkeen.

Dallas Starsin kesällä 2015 kuudennella kierroksella varaama Ruusu oli mukana Suomen alle 20-vuotiaiden MM-kisajoukkueessa viime vuodenvaihteessa.

- Kevään aikana meillä on ollut pelaajan kanssa yhteisessä etsinnässä hänelle Mestiksestä tai Liigasta napakka kehityspaikka ja tämä äskettäin ilmaantunut Tampereen Ilvekseen vuokraamisen mahdollisuus tuntui selkeästi parhaalle vaihtoehdolle kaikille neljälle tapahtumaketjuun osallistuneille: pelaajalle, JYPille, Ilvekselle sekä Ruusun NHL:ään varanneelle Dallas Starsille, JYPin urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari kertoo seuran tiedotteessa.

Ilveksen maalivahtivalmentaja Markus Korhonen kehuu Ruusua.

- Markus Ruusu on isokokoinen ja moderni nykytyylin maalivahti, joka lisää kilpailua maalivahtiosastollamme. Odotan innolla työskentelyä Ruusun kaltaisen potentiaalisen veskarilupauksen kanssa.

Ilveksellä on tulevaksi kaudeksi sopimukset myös päättyneellä kaudella ykkösvahdiksi nousseen Antti Lehtosen sekä Waltteri Urpolahden kanssa.