JYP julkistaa ensi kauden valmennusryhmänsä – aikalisä näyttää tuoneen odotetun tuloksen

Marko Virtanen on Keskisuomalaisen mukaan jatkossakin JYPin päävalmentaja. Hurrikaaniryhmä on ollut kalenterivuoden 2017 puolella Liigan kovakuntoisin joukkue. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

JYPin eriskummalliseksi äitynyt valmentajatilanne on saamassa luontevan ratkaisun. JYP kertoi keskiviikkoiltana julkistavansa ensi kauden valmennusryhmänsä torstain KalPa-ottelun jälkeen.

Ajankohta viittaa vahvasti siihen, että nykyinen päävalmentaja Marko Virtanen on jatkamassa joukkueen peräsimessä. Myös Keskisuomalainen uutisoi, että tämän illan valmentajauutisessa kyse on nimenomaan Virtasen jatkosopimuksen julkistamisesta.

Eriskummalliseksi Virtasen jatkopesti muodostuu siinä valossa, että vielä  joulukuussa JYP ei lunastanut päävalmentajansa optiota kaudesta 2017–2018. Samalla JYP kuitenkin ilmoitti, että Virtanen on yksi vaihtoehdoista – ja niin hän myös oli.

Kalenterivuoden 2017 tulosten perusteella Virtanen on ehdottomasti osuvin vaihtoehto JYPin penkin taakse. "Optiota ei käytetä" -uutinen käänsi keskisuomalaisten pelillisen kelkan, ja sarjanelosena keikkuva JYP on kuntopuntarin kärki, käytetään mittapuuna sitten 10, 15 tai 20 edellistä ottelun tuloksia.

Kaksikymmentä viime ottelua ovat kartuttaneet hurrikaanien pistetiliä 47 pisteellä, kun sarjan toiseksi kuumin joukkue, sarjakärki Tappara, on saanut samassa ajassa kasaan "vain" 39 pistettä.

Virtanen, 48, valmentaa JYPin liigajoukkuetta nyt neljättä kauttaan.

Virtasen valmennusryhmän muiden jäsenten henkilöllisyys on vielä hämärän peitossa. Keskisuomalaisen mukaan on kuitenkin varmaa, että yli kolme vuosikymmentä JYPissä eri rooleissa vaikuttanut seuralegenda Ari-Pekka Siekkinen poistuu organisaation leivistä.

Tiettävästi JYP neuvotteli valmentajasopimuksesta myös muiden kandidaattien kanssa. TPS:stä lähtevä Ari-Pekka Selin ehdittiin yhdistää hurrikaanipaitoihin, mutta Turussa hyvää työtä tehnyt Selin itse kertoi vaihtoehtojensa olevan "KHL tai Kela".

JYP–KalPa Synergia-areenalla klo 18.30.