JYP dominoi ja kiskoi sarjan tasoihin - "Mela lähti pystyyn ja huusi niin pirusti"

  • Toinen välieräottelu oli JYPin paras veto tämän kevään pudotuspeleissä. Kuva: Europhoto

Jyväskyläläinen JYP-merkkinen traktori tuntuu käynnistyvän tänä keväänä vähän hitaasti. Seitsemään peliin venynyt puolivälieräsarja HPK:ta vastaan oli aluksi tahmea ja sama on ollut tarina välierissä KalPan kaverina.

JYP ei tehnyt kahteen ensimmäiseen peliin maaliakaan, nyt se on voittanut kaksi ottelua putkeen 1-0 ja 2-0. Keskiviikon neljäs välierä oli JYPin paras esitys näissä pudotuspeleissä.

JYP oli ajoittain suorastaan ylivoimainen, kun se tasoitti sarjan 2-2:een. Se rakensi KalPaan verrattuna moninkertaisen määrän maalipaikkoja, mutta tehokkuus jäi uupumaan. Hurrikaaniryhmä sai odottaa Mikko Kaltevan avausmaalia yli ottelun puolivälin, Antti Suomela puolestaan kiskoi 2-0 kesken parhaan KalPa-painostuksen reilun 53 minuutin kohdalla.

- Koko ajan on ollut sellainen tunne, että meidän parasta ei ole tähän sarjaan vielä löydetty. Värkeissä on varaa. Varsinkin maalinteon tehokkuutta pitää parantaa, JYPin päävalmentaja Marko Virtanen luonnehti iltapuhdetta.

Suomelan maali saattoi nousta arvoon arvaamattomaan jopa koko ottelusarjan kannalta. KalPalla oli menossa vahva takaa-ajovaihe, mutta 2-0 oli sille liikaa. Esityön Suomelan osumaan teki hulppealla 40 metrin pystyavauksella peruspakki Mikko Kuukka.

- "Mela" lähti pystyyn ja huusi mun nimeä niin pirusti. Pakkohan se kiekko oli sinne laittaa. Onneksi sattui tippumaan lapaan tällä kertaa, Kuukka tuumasi.

JYP oli hyvä, mutta kiistatta meillä oli saumat voittaa tämä ottelu.

Suomela pääsi porhaltamaan vasenta kaistaa hyökkäysalueelle sisään ja laukoi tarkasti tolpan juureen.

- Yritetään vaan pistää kiekkoa liikkeelle. Välillä se osuu omille, Kuukka murjaisi.

KalPan osaksi jäi, kuten hävinneellä joukkueella niin usein, hukattujen maalipaikkojen sadattelu.

- Ihan riittävästi pystyttiin niitä rakentamaan, itsellänikin oli läpiajo. Pitää vaan olla kliinisempi, ykkössentteri Jaakko Rissanen tukisti.

- JYP oli hyvä, mutta kiistatta meillä oli saumat voittaa tämä ottelu, päävalmentaja Pekka Virta säesti.

Kapina jatkuu keskiviikkona Kuopiossa. Torstaina Hippoksella sarja on ensimmäisen kerran katkolla.