Juutilainen lämäsi KooKoon lentoon

Jukurit näytti jatkavan loputtomalta tuntuvaa liitoaan myös KooKoon isäntänä, kunnes kouvolalaisryhmän sentteri Jan-Mikael Juutilainen ja puolustaja Mikko Jokela lämäsivät juhlaa tuoreelle KooKoo-käskyttäjä Tuomas Tuokkolalle.

Kalevankangas hiljeni tehokkaasti kaksikon päätöserän jälkimmäisen puoliskon maaleilla, jotka tuottivat KooKoolle voiton 3-2.

- Valmentajanvaihdos rauhoitti peliämme. Menimme kaukaloon pitämään hauskaa ja nautimme pelaamisesta. Eihän pelillisistä asioista tietenkään ehditty viikonlopun jäljiltä paljoa puhua, Juutilainen kommentoi.

Jokereissa juniorimitaleita kerännyt ja kaksi juniorikautta Pohjois-Amerikassa pelannut Juutilainen teki ensimmäisen liigamaalinsa jo kahdeksan vuotta sitten. Useamman Mestiksen kauden takia nyt syntyi liigamaali numero 20.

Olisihan plusmiinukseni golfissa aika hyvä suoritus!

 

Jokereista maakuntiin muuttaneelle Juutilaiselle, 28, maali oli kauden kolmas. Lukema on jo puolet sentterin viime kauden osumien määrästä.

- Puhuimme toisella erätauolla, että pitää vain pysyä positiivisena. Ainahan maalit lämmittävät, vaikkei niiden tekeminen oikein rooliani olekaan. Nyt kerkisin sen verran katsoa, ettei veto osu ekaan vastustajaan. Ja sinnehän se livahti tyhjään etukulmaan.

Useimmin Mikko Alikosken ja Mika Koiviston sentterinä urakoinut Juutilainen ehti käydä muutaman vuoden tauon jälkeen viikonloppuna Vaasassa myös laidalla Josh Greenin ketjussa.

- Sitä edellisen kerran olin laidalla Mestiksen mestaruusvuonna 2014, mutta silloin tulikin laatulättyä lapaan Jari Kauppilalta, kehui Juutilainen KooKoon nykyistä apuvalmentajaa.

Juutilaisen tehopisteet 3+1 ja plusmiinus 6-12 (-6) kertovat, että syksy olisi voinut häneltäkin mennä paremmin.

- Kun lumipallo lähtee pyörimään väärään suuntaan, sitä on vaikea pysäyttää. Tosin olisihan plusmiinukseni golfissa aika hyvä suoritus!