Juuso Välimäki: "Pitää laittaa kiekkoa pussiin"

Juuso Välimäki on pelannut tasaisesti 20 minuuttia per ottelu. Kuva: Emil Hansson
Juuso Välimäki on pelannut tasaisesti 20 minuuttia per ottelu. Kuva: Emil Hansson

Suomen nuorten maajoukkue kaivoi voiton Latviasta karsintasarjan ensimmäisessä ottelussa Montrealissa maanantaiaamuna paikallista aikaa. Loppulukemat Suomen hyväksi olivat 2-1.

Nuoret Leijonat olivat läpi ottelun kuskin paikalla, mutta peli oli silti nihkeää.

- Ei ollut tosiaan mikään huippupeli, mutta saatiin kuitenkin voitto. Tuntuu nyt vain siltä, että kiekko ei pompi meille, ja vähän tarvittaisiin ehkä semmoista pientä röyhkeyttä siihen, se viimeinen puristus, puolustaja Juuso Välimäki sanoo.

Karsintasarja pelataan kahdesta voitosta. Ensimmäisen saavuttaminen oli joukkueelle iso helpotus.

- Voitot näistä peleistä lähdetään hakemaan, ja nyt on yksi taskussa. Se on totta kai hyvä juttu. Huomenna toinen.

Kovia tehopisteitä läntisen Kanadan pääjuniorisarja WHL:ssä tehnyt Välimäki ei ole saanut pistetiliään MM-turnauksessa vielä auki. Latvia-ottelussa kilisi jo tolppa.

- Ei sitä voi kukaan olla kovin tyytyväinen omaankaan pelaamiseen, kun tämmöisessä asemassa ollaan. Ihan hyvin olen silti mielestäni pystynyt pelaamaan, hyvää alivoimaa ja puolustuspeliä. Hyökkäyspelaamiseen olisin ehkä voinut itsekin tuoda vähän lisää, vaikka se ei pakkina päätehtävä olekaan, Välimäki ruotii omaa pelaamistaan.

Seuraava koitos Latviaa vastaan on edessä jo tänään. Suomen aikaa ottelu alkaa 00.30 keskiviikon puolella. Isoja muutoksia pelisysteemiin ei ole luvassa.

- Ei meidän tarvitse muuttaa pelisuunnitelmaa. Pitää vaan tehdää kovemmin hommia, ja laittaa kiekkoa pussiin paremmalla prosentilla.