Juuso Riksman alkoi valmentaa, mutta ei jääkiekkoilijoita

Juuso Riksman pelasi nuoruudessaan enemmänkin tennistä, tällä kerralla hän oli mukana jo järjestelypuolella. Kuvat: Jere Grönberg

Juuso Riksman on Porin tennistapahtumassa jo ennen muita kutsuvieraita, itse asiassa hän on jo mukana laittamassa paikkoja kuntoon. Kiekkojen koppailu räpylään ei kuulu enää Riksmanin arkipäivään, mutta kuten monilla muillakin pelaajien kohdalla, elämäntyönä pelattu laji ei unohdu kokonaan.

Porissa Riksman pelasi hopeaan päättyneellä kaudella 2005-06 sekä uudemman kerran vuosina 2013-15.

Moni päätyy valmennustehtäviin joko aikuisten tai junioreiden pariin. Riksmanin valmennuspesti ei kuitenkaan suoraan liity jääkiekkoon.

- Pelini päättyivät noin vuosi sitten, jonka jälkeen hetki mietittiin tulevaisuuden kuvioita. Tammikuussa aloitin C-Morella kuluttajaliiketoiminnan valmentajana. Totta kai halusin mukaan, kun kysyttiin, kertoo Riksman.

- Aiempaan työhöni verrattuna tämä on täysin erilaista. Uutta opittavaa on paljon, mutta eihän jääkiekon pelaamistakaan opi yhdessä päivässä. Titteli on hieno, mutta käytännön työ on välillä kahvin ja pullan viemistäkin.

Kiekkoilu säilyy elämässä silti työnantajan lajivalikoiman kautta.

- Pelejä näen jonkun verran, mutta vähemmän Liigaa nykyään. Muun muassa CHL:n takia lajituntuma säilyy kyllä. Onhan se luonnollista seurata lajia, jota pelasin niin pitkään, toteaa Riksman.

Päivän aiheena oleva tenniskään ei ole Riksmanille uusi tuttavuus. Viime aikoina pelit ovat jääneet vähemmälle, mutta taustaa tenniskentiltä on olemassa.

- Nuorempana vietin kesiä Hangossa, ja silloin pelasin paljon kavereiden kanssa tennistä. Viime vuosina tahti on ollut rauhallisempaa, ehkä kerran kahteen vuoteen.

- Tämä on silti vähän kuin pyörällä ajaminen, ei opittu hetkessä unohdu mihinkään, kunhan tuntuman vain saa kohdalleen.

Tennis on erittäin suosittu kesälaji myös kiekkoilijoiden keskuudessa. NHL-pelaajat mittaavat taitojaan perinteikkäässä Bermuda-turnauksessa, mutta vaihtoehtokin on tarjolla.

- Olemme ottaneet tavaksi järjestää myös ”köyhän miehen” Bermuda-turnauksen, naurahtaa Riksman.

- Itse asiassa se sattui olemaan viime lauantaina, joten tämänpäivän onnistumiset voi hyvin laittaa sen piikkiin.

Kesäisissä tapahtumissa oleellista on hauskanpito yhdessä tuttujen hahmojen kanssa.

- Nämä ovat aivan mahtavia tilaisuuksia. Aamulla vähän näytti siltä, ettei pihalla pystytä pelaamaan, mutta onhan tämä hienoa nähdä kavereita ja päästä vähän jopa ihon alle.

- Isot johtajatkin ovat kunnon pelimiehiä tenniskentillä, virnuilee Riksman.