Juuso Nieminen nimesi joukkueen Ruotsin viiden maan turnaukseen

Juuso Nieminen on päävalmentaja alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa.

Torstain 20. huhtikuuta puolivälierä välkkyy jo alle 18-vuotiaiden päävalmentajan Juuso Niemisen mielessä, mutta sitä ennen ehtii tapahtua vielä paljon. Ennen Slovakian MM-kisoja maajoukkue pelaa Ruotsissa, monta pudotuspeliratkaisua tulee ja MM-kisoissa selviää, kuka silloin on vastassa.

– Mahdollisuudet ovat mihin tahansa, vaikka voittoon asti. Meillä on taitoa ihan riittävästi. Nykyään on paino yksilötaidoissa. Pitää vain saada myös hyvä joukkuepelaaminen, hän sanoi.

Maanantaina julkaistiin joukkue, joka lähtee Sundsvalliin Ruotsiin pelaamaan viiden maan turnauksen ensi viikon loppupuolella. Jo nyt nimetty joukkue kertoo siitä, että leveyttä ikäkaudessa on.

– Meiltä puuttuu tästä turnauksesta kahdeksan hyökkääjää ja viisi puolustajaa, jotka voimme vielä saada mukaan. Osa näistä pelaa Pohjois-Amerikassa, jossa ovat pudotuspeleissä. Jos heidän joukkueensa putoavat heti alussa, niin saamme pelaajat jo toiselle MM-leirille. Osa näistä on kotimaasta, ja riippuu heidän joukkueensa menestyksestä, miten saamme näitä. Nämä pelaajat lähtivät kärkipelaajina Pohjois-Amerikkaan ja luotamme heidän yhä olevan kärkipelaajiamme, Nieminen sanoi.

Hän on alun perin Turusta, jossa ensin pelasi ja sitten valmensi TPS:ssä. Nyt on menossa kolmas vuosi tämän maajoukkueen kanssa.

– Olemme menestyneet aika hyvin, kun olemme voittaneet Kanadaa lukuun ottamatta kaikki vastustajamme jossain vaiheessa. Turnausvoittojakin olemme saavuttaneet. Mutta joukkueemme on vaihdellut aika paljon, kun pelaajia on ollut vuotta vanhemmissa, hän jatkoi.

Nyt nimetystä joukkueesta maalivahdit Ukko-Pekka Luukkonen ja Lassi Lehtinen, puolustajat Aleksi Anttalainen, Eero Terväinen ja Bernard Isiguzo sekä hyökkääjät Santeri Aalto, Jesse Koskenkorva, Aarne Talvitie, Joni Ikonen ja Teemu Engberg ovat olleet paljon mukana maajoukkueen eri vaiheissa. Luultavasti he ovat myös MM-joukkueessa, vaikka monta uutta pelaajaa onkin vielä tulossa mukaan.

– Ruotsin turnaus on viimeinen turnaus ennen MM-kisoja. Siellä näemme hyvin muiden joukkueet, vaikka emme tietenkään tiedä, kuinka paljon heidän joukkueensa muuttuvat kisoihin. Meillä on myös hyvä tilaisuus vielä yrittää tiivistää omaa joukkuettamme.

Suomi on menestynyt aivan erinomaisesti ikäluokan MM-kisoissa. Viime kaudella Suomi oli peräti mestari ja sitä ennen hopealla ikäluokkaa lähes dominoineen USA:n jälkeen.

Nyt Slovakian MM-kisojen alkulohko on sekä hyvä että huono, kun siinä pelaavat myös Kanada, Slovakia, Sveitsi ja Latvia. Hyvää on se, että jatkoon pääsy on varmaa, huono se, että puolivälierävastustaja on kova. Toisessa lohkossa ovat Ruotsi, Tšekki, USA, Valko-Venäjä ja Venäjä. Edes lohkovoitto ei siis tuo ”helppoa vastustajaa”.

Mutta ennen tuota spekulaatiota edessä on vielä monta asiaa. Ensimmäinen niistä on viiden maan turnaus Ruotsissa.

 

Alle 18-vuotiaat Ruotsin viiden maan turnauksessa

Maalivahdit:

1 Ukko-Pekka Luukkonen, HPK

30 Lassi Lehtinen, Lukko

Puolustajat:

2 Vili Laitinen, Blues

3 Olli Kaskinen, TPS

4 Aleksi Anttalainen, TPS

5 Eero Teräväinen, Lincoln Stars

6 Bernard Isiguzo, Blues

15 Juho Korhonen, Kärpät

21 Otto Latvala, HPK

29 Toni Utunen, Tappara

Hyökkääjät:

9 Santeri Aalto, Tappara

10 Jesperi Kotkaniemi, Ässät

12 Jesse Koskenkorva, Kärpät

13 Erkka Seppälä, HPK

18 Lauri Pajuniemi, TPS

20 Aarne Talvitie, Blues

22 Jussi Tammela, KalPa

24 Joni Ikonen, Frölunda

28 Teemu Engberg, HIFK

33 Jesse Ruotsi, Lukko

34 Aatu Luusuaniemi, Kärpät

36 Aleksi Klemetti, KalPa

Johtoryhmä

Juuso Nieminen, päävalmentaja

Anssi Laine, valmentaja

Tommo Nukari, videovalmentaja

Markus Korhonen, maalivahtivalmentaja

Mikko Tähkäpää, fysioterapeutti

Niko Kuisma, huoltaja

Mikko Palsola, joukkueenjohtaja