Jussi Jokinen Edmontoniin Puljujärven mentoriksi

Jussi Jokisen uusi osoite on Edmontonissa, kertoo Oilers verkkosivuillaan. Albertalaisseura kertoo tehneensä yksivuotisen sopimuksen suomalaislaiturin kanssa.

Jokinen, 34, on aiemmin pelannut urallaan Dallas Starsissa, Tampa Bay Lightningissa, Carolina Hurricanesissa, Pittsburgh Penguinsissa ja Florida Panthersissa. Floridassa hän pelasi kolme kautta, mutta hänen sopimuksensa ostettiin kesällä ulos.

Jokinen kertoo Oilersin sivuilla, että auttaa kaikin tavoin joukkuettaan voittamaan sekä aikoo mentoroida nuorta Jesse Puljujärveä.

- Tiedän, että hänestä tulee mahtava pelaaja Oilersille. Ei ole helppoa tulla tähän liigaan nuorena pelaajana, mutta autan häntä kaikin tavoin kuin voin.

Jokinen ja Puljujärvi ovat molemmat Kärppien kasvatteja, joten konkari tuntee vahvaa yhteyttä lupauksen kanssa. Sen lisäksi hän haluaa antaa takaisin sitä, mitä on aikoinaan saanut.

- Muistan kun tulin Dallasiin, niin Jere Lehtinen oli ensimmäisen vuoden huonekaverini. Hän näytti, mitä NHL:ssä pelaaminen vaatii. Hän opetti miten treenata ja mitä tehdä pelissä.