Jukurit yritti vaieta rasismikohunsa unohduksiin

Viestinnän vaikein osa-alue on kriisiviestintä. Se tiedetään nyt Mikkelin Jukureissakin.

Jukurit valitsi keskiviikkona pöllähtäneeseen rasismikohuunsa vaikenemisen linja, ylimielistä twitter-päivitystä lukuun ottamatta.

Hiljaisuus jatkui lauantainakin, vaikka moni odotti Jukurien tekevän jonkunlaisen näyttävän, ilmaa puhdistavan ja pisteen tarinalle lyövän anteeksipyynnön ennen illan JYP-ottelua.

 

Mikkelin paikallislehti Länsi-Savo tyrmäsi Jukurien toiminnan lauantaina avausaukeamallaan muutenkin kuin vain kaupunginjohtajan sanoin.

- Nyt julkisuuteen tullut reaktio ei välttämättä ollut oikein. Se on jättänyt käsityksen, että julkisuudessa ollessa ollaan suut supussa, ja kun kamerat eivät käy, saa höpöttää mitä lystää, kommentoi Mikkelin kaupunginjohtaja Timo Halonen Länsi-Savossa.

- Sosiaalisessa mediassa välitetty anteeksipyyntö ei näytä riittäneen. Varsinkin, kun seuran omat kotisivut olivat pääuutispalstan osalta vielä perjantai-iltana asiasta hiirenhiljaa, kirjoitti Länsi-Savon jääkiekkotoimittaja Ville Niskanen lehden kolmossivun kommentissaan.

Jukurit lähetti lauantaina sidosryhmilleen uutiskirjeen, joka myös vaikeni asiasta täydellisesti.

Hiljaisuus jatkui lauantainakin, vaikka moni odotti Jukurien tekevän jonkunlaisen näyttävän, ilmaa puhdistavan ja pisteen tarinalle lyövän anteeksipyynnön ennen illan JYP-ottelua.

Taktiikaksi otettiin positiivisuudella hyökkääminen. Jukurit kiirehti kuuluttamaan jo avauserän puolivälissä, että ottelu oli loppuunmyyty.

Yhdellä uudella uutisella Jukurien etusivulta olisi myös saatu uutisetusivulta poistumaan otsikko: Jukurit juhli Kouvolan illassa!

Kouvolasta irtosi keskiviikkona kolme pistettä, mutta juhlan maku happani nopeasti.

Tarina jatkuu ei ollut tällä kertaa paras iskulause toistettavaksi turtumiseen asti.

Jukurien seurajohdon lähipiiristä olisi löytynyt ministeritason oppia kriisiviestintään, mutta sitä ei nähtävästi hyödynnetty.