Jukurit lyö Turussa uuniin uuden sentterin

Viimeisimmistä kymmenestä ottelustaan vain kaksi voittaneen Jukurien tehoketju meni uusiksi, kun keskushyökkääjä Henrik Koivisto loukkaantui lauantaisessa JYP-ottelussa. Jukurit tiedotti Koiviston olevan sivussa viikkoja.

KalPassa ja Jukureissa viime kaudet juniorisarjoja pelannutta pieksämäkeläissyntyistä Leskistä, 21, ei pidä sekoittaa Kärpissä kiekkoilevaan 22-vuotiaaseen täyskaimaansa.

Koivisto keikkui syksyllä pistepörssin kärkipäässä, kun 26-vuotiaan keravalaiskasvatin ympärille löydettiin laiturit Teemu Tallberg ja Zach Budish. Edelliset kolme kautta Jokereissa, Lukossa ja Sportissa vaikuttanut Koivisto on rikkonut yhden kauden maali- ja piste-ennätyksenä lukemillaan 11+12.

Vastustajat oppivat kuitenkin nollaamaan Koiviston ketjun mellastamisen. Koivisto nakutti kauden alkuun 13 peliin pisteet 7+7. Koiviston viimeisimpien 14 pelin saldo ennen loukkaantumistaan oli kaksi (0+2) syöttöpistettä!

Turussa sentteriksi komennetaan ensi kertaa sarjapeleissä amerikkalainen Budish, 25, jonka kauden tehopisteet ovat 9+16. Hän saa laidoilleen Tallbergin ja Ville Leskisen.

KalPassa ja Jukureissa viime kaudet juniorisarjoja pelannutta pieksämäkeläissyntyistä Leskistä, 21, ei pidä sekoittaa Kärpissä kiekkoilevaan 22-vuotiaaseen täyskaimaansa.

KalPassa ja Sportissa viime kaudet SM-liigaa pelannut oululainen Ville Leskinen, 22, voitti A-nuorten sarjan pistepörssin kaudella 2012-13 lukemin 27+34.

Mutta eipä ollut huono Jukurien Ville Leskisenkään saldo viime kaudella Jokerien A-nuorissa: 30+33!

Jukurit on erikoistunut täyskaimoihin, pelaahan joukkueessa puolustaja Antti Petteri Jaatinen, 29, joka on syntynyt Mikkelin eteläisessä naapurissa Mäntyharjussa, mutta on käytännössä Jukurien kasvatti.

Porin Ässiä edustava laitahyökkääjä Antti Petteri Jaatinen, 30, on puolestaan syntynyt Mikkelissä, mutta on täysverinen Tapparan kasvatti eikä ole koskaan edustanut syntymäkaupunkinsa Jukureita.