Jukurien ykkösmiehitys liki kymmenen maalia pakkasella!

Vuosi sitten kaikki olisivat vain sanoneet, että näinhän me sanoimme tässä käyvän. Mutta silloin Jukurit yllätti kaikki, pitkälti myös itsensä.

Viime kauden HPK:ssa aloittanut Teemu Suhonen teki Jukurien ensimmäisen kotimaalin, mutta on toisaalta hävinnyt alkukauden oman pelinsä tasakentällisin 0-9. Kuva: Europhoto/Jukka Rautio

Nyt ovat vitsit vähissä normaalioloissa missä tahansa tilanteessa erikoista huumoriaan viljelevältä valmentaja Risto Dufvaltakin. Yleensä mietteliään oloinen Dufva, 54, oli lauantaina Kalevankankaalla kauden viidennen pisteettömän suorituksen jälkeen huolestuneen, jopa säälittävän oloinen poloinen.

- No, teimme sentään ensimmäisen maalin kotipeleissämme, yritti Dufva virnistää itsekään sen enempää vitsailuun innostumatta.

Jukurit on liigakaukaloiden ainoa nollakerholainen, masentavalla maalierolla 4-19. Ensimmäisen kotimaalin kolmannessa kotipelissä teki päätöserän ylivoimakavennuksellaan puolustaja Teemu Suhonen.

- Yhdellä maalilla ei olla voiton syrjässä kiinni, Suhonen henkäisi.

Olitte te aika usein viime kaudella sillä yhdelläkin ainakin lähellä ylitöihin pääsyä!?

- No, joo, mutta nyt vuotaa oma pää liian pahasti. Startti peleihin pitäisi saada paremmaksi. Pääsimme lopussa enemmän peliin kiinni, mutta liian myöhään.

Dufva penkitti edellispelissä Raumalla kolmesta tämän kauden hankinnastaan kaksi nimekkäintä eli keskushyökkääjä Markku Flinckin ja puolustaja Hannu Pikkaraisen. Herätysyritys oli suunnattu tuolloin selkeästi myös koko joukkueelle. JYPiä vastaan lauantaina laitahyökkääjä Zach Budish oli erotettu lähes koko viime kauden yhdessä pelanneista ketjukavereistaan Henrik Koivistosta ja Teemu Tallbergista.

- Se lämmittää mieltä, että saimme jonkinlaisen kirin tänään aikaiseksi, viittasi Dufva päätöserään, jonka aikana JYP-vahti Jussi Olkinuoralle kertyi 12 torjuntaa.

- Nyt ei ole muuta mahdollisuutta kuin etsiä tältä tieltä valonpilkahduksia. Olisihan helpompia teitäkin olemassa. Kylmä fakta on, ettemme ole saaneet suorituksiamme sellaisiksi kuin pitäisi.

Maalintekijä Suhosen plusmiinus on joukkueen heikoin, 0-9. Tasakentällisin myös viime kauden ykkösketjulaiset Tallberg (0-8), Koivisto (0-7) ja Budish (0-7) ovat raskaasti pakkasella.

- On inhimillistä, että epävarmuustekijät hankaloittavat tässä tilanteessa pelaamistamme. Emme ole olleet maksimissamme. Toki sitä on muutenkin vaikea saada esiin, koska tarvisimme sellaisen suorituksen kolme kertaa viikossa voittaaksemme, Dufva puntaroi.