Jukurien tilastosankari: Pelini oli aivan hirveää paskaa!

Joskus asia on varmasti kuten sananlasku kertoo: valhe, emävalhe, tilasto. Mitähän pitäisi päätellä siitä, että Jukurien puolustaja Keni Karalahden tämän kauden tilastot kertovat hänen plusmiinuksekseen 4-0?

"Mulla oli niin huonot vaihdot toisessa erässä, että ihmettelin saadessani pelata vielä kolmannessa erässä."

- Jere varmaankin kyselee, olenko lahjonut tilastoväen. Pelini oli aivan hirveää paskaa! Mutta tilastot tuntuvat hyviltä, kun kerrankin on näin päin, naurahti Karalahti veljeensä viitaten Jukurien hävittyä Ilvekselle voittomaalikisan jälkeen 2-3.

Keni Karalahti, 25, pelaa Jukureissa uransa toista liigakautta. Kuva: Europhoto/Jukka Rautio

Karalahtea voi kehua ainakin rehellisestä puheesta. Kun hän oli jälleen kerran myöhässä tilanteesta, lukitsi Ilveksen Eemeli Suomen pihteihinsä (ajassa 31.18) ja lähti kahden minuutin istunnolle, iski Ilves johtotilanteekseen 2-0.

- Mulla oli niin huonot vaihdot toisessa erässä, että ihmettelin saadessani pelata vielä kolmannessa erässä, Karalahti myönsi.

Jukurien valmennus näki tilanteen toisin tai halusi tukea jäykemmistä liikkeistä tunnettua pakkiaan. Karalahden ja seiskapakin paikalta loukkaantuneen Hannu Pikkaraisen korvaajaksi tulleen Henri Auvisen kaksi peräkkäistä vaihtoa kolmannessa erässä tuottivat Zach Budishin ja Markku Flinckin tekemät, sarjapisteen arvoisiksi osoittautuneet maalit. Karalahti avasi kauden pistetilinsä Flinckin osumasta.

- Kairasimme kolmanteen erään pelimme kuntoon, koska koko joukkueen esitys oli toisessa erässä sitä samaa kuin omani.

Jukurien kauden erikoisuus on se, että ykköspakkiparin Teemu Suhosen (0-11) ja Antti Jaatisen (1-10) plusmiinus on järkyttävää luettavaa, mutta Karalahti porskuttaa päinvastaisen suunnan tilastolla 4-0. Karalahti ei mahtunut kokoonpanoon kauden neljään ensimmäiseen peliin. Hän ilmestyi kaukaloon viikko sitten viiden pelin tappioputken päätteeksi, kun JYP haki pisteet Mikkelistä.

- Kun hävisimme tasan viikko sitten Jyväskylän palloilijoille, alkoi melkoinen kiirastuli. Sitten tulikin seitsemän pisteen viikko, hykerteli valmentaja Risto Dufva.

Ihan helpolla pisteputkea ei kairattu. JYP-pelin päätteeksi Jukurien pukukopissa paloivat valot myöhään ja pelaajia nähtiin lenkkivarusteissa Kalevankankaalla.

- Voisi kuvailla, että siinä palaverissa tutustuttiin Mikkelin metsiin, Karalahti hymähti.

- Alkukauden ongelmamme oli puolustamisen tiiviydessä. Jokaisen omasta päästä koko homma oli kiinni. Luulo varmaan oli, että pärjäämme vähemmälläkin yrittämisellä yhtä hyvin kuin viime vuonna. Meillä ei todellakaan ole varaa lähteä takki auki ketään vastaan. Se oli unohtunut kesän aikana, Karalahti luetteli.

Jukurien kokoonpanoon oli alunperin ilmoitettu seitsemänneksi puolustajaksi päähän kohdistuneesta taklauksesta kärsinyt Valtteri Hietanen. Hänen ei kuitenkaan ollut tarkoituskaan pelata Ilvestä vastaan.

- Se oli näppäilyvirheeni. Hietanen ei ole pelikunnossa, pahoitteli Jukurien joukkueenjohtaja Mikko Hakkarainen.