Jukurien ratkaisija kehuu nykyistä rankkarisääntöä

Jukurien torstaisen liigakauden kenraaliharjoituksen mukaan viime keväänä kroonisesta hyökkäystehosta kärsinyt joukkue tuntuisi löytäneen pitkään etsityn maalitykin!

Tapparan Sebastian Repoa varjostava Janne Ritamäki (oik.) viihtyy yleensä paljon paremmin kaukalon kulmissa kuin maalinedustan vetopaikoissa. Kuva: Europhoto/Jukka Rautio

Janne Ritamäki, 31, ei ole tehnyt viiden kauden pääsarjaurallaan kahdeksaa maalia enempää yhdellä kaudella. Mitä nyt oikein tapahtuu?

- En ole tainnut Liigassa tehdä koskaan kahta maalia yhdessä pelissä, Mestiksessä muistaakseni joskus, hymähti Turo Asplundin ja Miika Roineen ketjuun päässyt lahtelainen.

- Rankkarissa yritin kyllä rehellisesti sanoen rystyllä ylänurkkaan, mutta kiekko lerpahti maalivahdin hanskan reunasta maaliin. Jatkoajan rannevedossa sentään näin, että kilpipuolella oli tilaa, Ritamäki kertasi.

Ritamäki ansaitsi joukkueelleen rangaistuslaukauksen päästyään läpiajoon suoraan jäähyltä tultuaan. Nykysäännöllähän rankkarin vetää rikottu pelaaja.

- Se on pirun hyvä sääntö. Tuskinpa olisi valmentaja laittanut minua vetämään, jos laukaisijan saisi valita, Ritamäki hymähti.

Peliitoissa pitkään Mestiksessä marinoitunut ja vasta 26-vuotiaana ensimmäiset liigaottelunsa Pelicansissa pelannut Ritamäki vaikutti viime kaudella Jukureissa hyvältä värväykseltä. Laitahyökkääjän tilastolukemat 8+12 tarkoittivat sekä yhden kauden maali- että tehopiste-ennätystä.

- Turha tässä on silti mitään pistetavoitteita laittaa. Mennään omilla vahvuuksilla, suuntasi Ritamäki ajatuksensa rouhimiseen.

- Eihän tämäkään voitto millään pelillisellä hallinnalla tullut, mutta mahtaa vastustajaa ainakin hatuttaa häviö. Voitto on aina parempi kuin tappio.

Puristamalla Ritamäki suostuu sanomaan yhden henkilökohtaisen tavoitteen alkavalle kaudelle. Jos peliaikakeskiarvo ottelua kohti ylittää 15 minuuttia, taitaa kausi olla onnistunut.

Siinä tapauksessa ei tarvitsisi varmaankaan vähään aikaan pyytää Lahdessa vuokralle mennyttä asuntoa uudelleen omaan käyttöön. Ja kenties Mikkelissä olisi varaa hommata kämppään kunnon sohva. Sitä kun ei kokonsa takia saanut Lahdesta muuttokuormaan mukaan.