Jukurien maalintekijä ei onnekseen tiennyt faniryhmästään

Jukurien puolustaja Antti Jaatinen teki lauantaina liigauransa komeimman maalin. Tosin osumakin oli hänelle runkosarjassa kautta aikojen vasta seitsemäs. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

 

Kolmannen kotivoiton neljään viimeisimpään Kalevankankaan otteluunsa naarannut Jukurit jatkaa pudotuspelipaikan jahtia. Naapurusten kauden kohtaamisessa nähtiin ensimmäinen kotivoitto Jukurien lyödessä KooKoon maalein 4-2.

Jo ennen voiton varmistumista tuuletti Jukurien kassanhoitaja. KooKoo-fanien rynnäkkö Etelä-Savoon pohjusti Jukurien kauden 11. loppuunmyydyn kotipelin.

"Olisi melkoista historiaa selviytyä seuran ensimmäisellä liigakaudella pudotuspeleihin."

- Alun maalimme näyttivät suuntaa pelille, vaikka KooKookin yritti hyökätä ja antaa meille painetta, totesi kauden toisella osumallaan 52. minuutilla kouvolalaiset hyydyttänyt puolustaja Antti Jaatinen.

Jaatinen, 29, on ollut Jukurien kauden yllättäjä. Mikkelissä Jukurien silloisen Mestiksen joukkueenkin valmentaja Risto Dufvan valvovien silmien alla jo juniorina pelannut Jaatinen on ollut Dufvan luottomies vuosia. Yhteisiä pelejä on kertynyt JYPin mestarijoukkueessa, Tapparassa ja Lukossa ennen mikkeliläisten nousua liigatasolle.

Paikallisen maakuntalehden Länsi-Savon yleisöäänestyksessä Jaatinen valittiin joukkueen syyskauden parhaaksi pelaajaksi, vaikka puolustava puolustaja ei tilastoissa komeile.

- Silloin uskoin, että kaverit ovat käyneet äänestämässä minua urakalla. Tai sitten kaikki mäntyharjulaiset olivat äänestäneet.

Jaatinen pelasi junioriuransa pari ensimmäistä kautta Mikkelin ja Kouvolan välissä Etelä-Savon eteläreunalla sijaitsevan kotikuntansa Mäntyharjun Virkistyksessä. Lauantaina Kalevankankaalla oli sata mäntyharjulaista, joille kunta ja paikallinen pankki olivat sponsoroineet pääsylipun ja bussimatkan Kalevankankaalle.

Kun Jaatinen sooloili maalinsa omasta päädystä laukaisupaikkaan asti, alkoi katsomon mäntyharjulaisnurkkauksesta kuulua tahdikas Aaantti Jaaatinen -huuto.

- En onneksi tiennyt, että mäntyharjulaiset olivat tulleet peliin joukolla. Tai tiesin sen periaatteessa, mutta olin unohtanut, mihin peliin he tulevat. Hyvä, että unohdin. Olisin ehkä jännittänyt, jos olisin ollut asiasta tietoinen, Jaatinen naurahti.

SM-liigan runkosarjassa 336 ottelua pelannut Jaatinen on tehnyt peleissä vain seitsemän maalia.

- Omasta päädystä kuljetuksen päätteeksi en ole tehnyt suoraa maalia ainakaan B-junnuiän jälkeen.

Jo nyt on selvää, että Jukureilla on panosta ainakin runkosarjan viimeistä edelliseen peliinsä asti ensi torstaille.

- Olemme pelanneet itsellemme hyvät asetelmat. Meillä ei ole mitään hävittävää. Olisi melkoista historiaa selviytyä seuran ensimmäisellä liigakaudella pudotuspeleihin, Jaatinen painotti.

Vielä pari vuotta sitten runsaan 6000 asukkaan Mäntyharju oli kallellaan enemmän maakuntarajan yli etelään KooKoon suuntaan.

- Vähemmän on tullut tällä kaudella käytyä vanhempien luona Mäntyharjussa, mutta uskoisin, että kylän vaaka on kallistumassa Jukureihin, Jaatinen hymähti.