Jukurien käskyttäjä Dufva rikkoi ykkösketjunsa

Amerikkalaishyökkääjä Zach Budish on pelannut Jukureissa vahvaa kautta. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Pudotuspeliviivan tuntumassa enää pisteen turvin kevään jatkopelien puolella oleva Jukurit hajottaa maanantaisessa liigapelissä tehoketjunsa.

Valmentaja Risto Dufva löysi tehoketjun Tallberg-Koivisto-Budish syyskuun viimeisessä ottelussa HIFK:n vieraana.

Kuukauden maalitta pelannut ykkössentteri Henrik Koivisto (kauden tehopisteet 11+11) ja luottolaiturinsa Teemu Tallberg (10+7) saavat Kalevankankaalla Tapparaa vastaan rinnalleen Lukko-kasvatti Joonas Kalliolan.

Amerikkalaishyökkääjä Zach Budish (8+14) siirtyy Turo Asplundin johtaamaan kakkosketjuun, jonka toinen laitahyökkääjä on Miika Roine.

Budish aloitti kauden ykkösketjussa Asplundin ja Jesper Piitulaisen rinnalla. Pian selvisi, että Jukurien kauden ykkösketjun vetäjäksi ponnistaisi Henrik Koivisto, joka vitjassa Budish ja Teemu Tallberg takoivat Jukureille syksyllä hyökkäystehollaan melkoisen pistepotin.

Budish ehti vetää Sportille kärsityn kauden avauspelin tappion jälkeen kolmessa ottelussa kolmosketjua, kunnes valmentaja Risto Dufva löysi tehoketjun Tallberg-Koivisto-Budish syyskuun viimeisessä ottelussa HIFK:n vieraana.

Jukureilla on kymmeneen viime peliinsä vain yksi kolmen pisteen voitto ja voittoja yleensäkin vain kaksi sekä koossa kuusi pistettä.

Jukurit porskutti pitkään joukkueen asettaman 1,4 pisteen ottelukeskiarvon paremmalla puolella, mutta nyt edes kolmen pisteen kotivoitto Tapparasta ei nostaisi ryhmään vielä takaisin tavoiteviivansa päälle.

Pakkipulaa kärsimässä porkkanapöksyjen joukkueessa erikoisuus on Jukka Peltolan, 29, pelaaminen puolustajana. Peltolalla on pelipaikasta kokemusta CHL:stä viime kaudelta ja esimerkiksi liigaotteluiden jatkoajoilta. Kalevankankaan ottelu on Peltolalle 489. runkosarjassa.