Jukurien jänne kantaa maaliskuulle

Kauden 13. maalinsa myötä Miika Roine jakaa Jukurien ykköstykin tittelin Henrik Koiviston kanssa. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

 

Moni Mikkelin Kalevankankaalla pettyi, kun Jukurit hävisi jo yhdeksännen kerran viimeisimmän kuukauden aikana.

Jukurien pistepussi karttuu tuskallisen hitaasti, mutta silti pudotuspeliviivaa vartioiva Sport ei tunnu pääsevän askeltakaan karkuun.

"Eihän puolustaminen helppoa ole, mutta maalinteko on vaikeaa."

- Tulkintani mukaan lähestyimme pudotuspelipaikkaa taas pisteellä, hymähti Jukurien käskyttäjä Risto Dufva havaittuaan vaasalaisten hävinneen ja Ilveksenkin joutuneen tyytymään Tampereen paikallispelissä yhteen pisteeseen.

Jukurit hävisi SaiPalle jatkoajalla 1-2, vaikka isännät voittivat laukaustilaston 71-36. Päätöserässä SaiPa oli maalillaan kuin tervassa Jukurien myllyttäessä laukaukset nimiinsä 33-5.

- SaiPalla oli asenne kohdallaan. He yrittivät ottaa ne murut, joita vastahyökkäyksistä oli tarjolla, kiteytti Dufva pelin luonteen.

- Eilisen Kuopion ottelun rasitus vei otteistamme rentouden ja irtonaisuuden, viittasi Dufva SaiPan perjantaiseen vapaapäivään.

Jukurit sai pisteen kauden 13. maalinsa ylivoimalla avauserän puolivälissä tehneen Miika Roineen osumalla. Jukurien hallintaa korosti se, että SaiPalle tarjoutui vain yksi ylivoimamahdollisuus. Jukurien ylivoiman teho jäi neljännekseen, kun kolme SaiPan istuntoa jäi rankaisematta.

Joka tapauksessa nyt on lyhyelläkin matematiikalla jo selvää, että Jukurien jänne taistelussa pudotuspelipaikasta kantaa ainakin maaliskuulle. Suoritus on hämmästyttävä mikkeliläisseuran vajaan 1,2 miljoonan euron pelaajabudjetilla.

- Joo, mutta meillä oli varmaankin tänään kaukalossa isompi budjetti kuin SaiPalla, naurahti Jukurien kapteeni Marko Kauppinen.

Onko puolustaminen nykyään noin helppoa, Marko?

- Eihän puolustaminen helppoa ole, mutta maalinteko on vaikeaa. Siinä on vain hemmetinmoinen työ tehdä yksi maali. Yhdenkin maalin ero on aika iso ero liigatasolla.

Mitä mietit, kun varmaankin havaitsit ennen peliä, että SaiPalla on kaksi täyttä ketjua A-junioreita?

- No, heillä oli kuitenkin liigapaita tänään päällä!

Mutta eihän kahdella pelaajalla (Jesse Hallikas ja Jimi Aavikkoa) ollut selässään edes nimeään!?

- Sitä suuremmalla syyllä he olivat varmaankin antamassa kaukalossa kaikkensa, Kauppinen korosti.