Jukka Toivakka: Joskus haaveilin olevani Juhani Tamminen

Sarjanousija Mikkelin Jukurit on aloittanut historiansa ensimmäisen SM-liigakauden huomattavasti ennakko-odotuksia räväkämmin. Kun pelattuja kierroksia on 19, Jukurit komeilee sarjassa sijalla neljä.
Urheilullisesti lennokas alku on ollut "jossain määrin" yllätys myös seurajohdolle.
 

Olet Jukurien puheenjohtaja ja syksyn ajan virallisesti myös toimitusjohtaja. Montako tuntia viikossa olet käyttänyt Jukurien parissa, Jukka Toivakka?

– Tähän asti tämä on ollut lähes täysipäiväistä hommaa. Kun kausi kuitenkin on jo hyvin käynnissä, ovat vastuullani olleet projektit aika lailla maalissa. Ehkä nyt tarvitaan enää puolipäiväistä Toivakka.

Jere Karalahti pyöri kuulemma aamupäivällä Mikkelin jäähallissa. Miltä hänen luistelunsa näytti?

– Olen Nizzassa kauppakeskusyhdistyksen messumatkalla eli tekemässä varnaista duuniani, kiinteistösijoittamista. En siis ollut paikalla Kalevankankaalla, mutta eiköhän Jeren luistelu näyttänyt hyvältä, kuten aina. En kuitenkaan spekuloi hänen pelaamisellaan Jukureissa. Jos asiassa on jotain tapahtumassa, siitä tietää valmentajamme Dufvan Ripa.

Onko Jukurien liigajoukkue pystynyt alkukaudesta yllättämään jopa seuran puheenjohtajan?

– Varmaan urheilullinen menestys on ollut jossain määrin positiivinen yllätys.

Jukurien alkukausi on vaikuttanut pelkältä korkealennolta. Onko syksyyn mahtunut mitään pettymyksiä?

– Ei ole oikeastaan mitään.

Miten ihmeessä kuusi yhdeksästä kotiottelustanne on voinut olla loppuumyytyjä?

– Liigatuote tuntuu kiinnostavan todella hyvin Etelä-Savossa. Urheilullinen menestys ja hallin tunnelma ja ravintoloidemme toimivuus ovat varmasti edesauttaneet asiaa.

Näkyvätkö loppuunmyydyt (4200 katsojaa) pelit samassa suhteessa myös seuran kassassa?

– No, totta kai paremmin kuin 3000 ihmisellä. Meillä on kyllä ollut jonkun verran kampanjalippuja, joten lippujen keskihinta ei ole ollut täysimääräinen. Olemme satsanneet hallin investointeihin noin 200 000 euroa, jotka on katettava.

Kehu pelaajiston positiivisin yllättäjä?

– Koivistot (Miika ja Henrik) ovat olleet todella hyviä, ja Keni Karalahtikin saatuaan pelinsä pyörimään.

Olit ehdokkaana Suomen jääkiekkoliiton puheenjohtajaksi, mutta et tullut valituksi. Kiinnostaako tehtävä tulevaisuudessa?

– Se ei minua ensi syksynä enää kiinnosta. Olin totta kai pettynyt pieneen kannatukseeni edellisessä vaalissa. Viihdyn hyvin nykyisessä tehtävässäni liigaseuran johtajana.

Sinulla ei ole pelaajataustaa. Millainen on ollut tiesi jääkiekkoilun pariin?

– Taustani on enemmänkin jääpalloilusta. Mutta pihapeleissä Mikkelissä Vilhonkatu kasin kerrostalon puisen pyörävaraston ovet rikki lämäillessämme minäkin olin olevinani (Vaclav) Nedomansky tai Lasse Oksanen. Täytyy myöntää, että joskus haaveilin myös olevani Juhani Tamminen!