Juho Tommila: "Peli hioutuu vielä kohdilleen"

Juho Tommila iski Ässien tasoitusmaalin. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto.

Maalivahti Henri Kiviaho vedettiin vaihtoaitioon, ja Ässät haki tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla. Syöttökuvion päätteeksi puolustaja Juho Tommilalle avautui paikka, eikä hän jättänyt sitä käyttämättä.

Tiukka alakulmaveto viuhui KooKoon Samu Perhosen selän taakse.

Vaikka kyseessä oli elokuun puolenvälin harjoitusottelu, ja itse asiassa Ässien ensimmäinen täysimittainen peli tähän kauteen, onnistumisten merkitys on aina kiistaton. Patapakan pelaaminen oli vielä vaiheessa, eivätkä ketjut tai pakkiparitkaan ole vielä lukkiutuneet satavarmasti uomiinsa.

– Viime kaudella pelasin Niko Peltolan, Aleksi Mäkelän ja Maksim Matushkinin kanssa. Tällä kerralla se auttaa, kun olemme olleet jo pidempään yhdessä ja tunnemme toisemme, kertoi tällä kerralla Peltolan kanssa pelannut puolustaja.

– Maalitilanteessa siellä oli loistava maskikin veskarin edessä, joten hyvä sinne oli osua. Emme sentään varsinaisella peliajalla hävinneet, kertasi Tommila.

Pitsiturnauksesta käynnistyi perinteiseen tapaan kiekkoilijan arki pelien merkeissä. Kesäpäivien harjoitusottelut voivat joskus olla hankalia, mutta kaikki valmistautuminen tähtää jo uuden kauden alkuun.

– Oli tässä pelissä jo toimiviakin asioita, ja niitä kehitämme tietysti vielä. Omalla kohdallani on auttanut se, ettei minulla ole ollut mitään kolhuja. On tuntunut hyvältä sekä fyysisesti että pelikentällä.

– Pelimme kehittyy vielä ja hioutuu tästä kohdilleen, totesi Tommila.