Joulutreenidebatti jatkuu - "Tuntuu ihmeelliseltä, että toisella puolella aletaan puhua mun persoonastani"

Lukko kyllä harjoitteli joulupäivänä, mutta ilman valmentajaansa Kari Heikkilää. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Lukon päävalmentajan Kari Heikkilän ja Suomen Jääkiekkoilijat ry:n toiminnanjohtajan Jarmo Saarelan välillä käytiin ennen joulua värikäs keskustelu.

Heikkilä piti järjettömänä, että joulupäivänä ei saa järjestää harjoituksia, vaikka tapaninpäivänä pelataan.

Saarela ei niellyt kritiikkiä. Hän tuomitsi Heikkilä puheet "käsittämättömänä höpinänä", "uikuttamisena" ja "itkemisenä".

Saarela myös ihmetteli, eikö Heikkilä luota omiin pelaajiinsa.

Valmentajakonkari Hannu Jortikka karautti vielä omilla kommenteillaan puolustamaan Heikkilää, joten kasassa oli melkoinen joulupuuro.

Kun takataskussa oli kolmen pisteen voitto Sportista, Heikkilä saattoi palata aiheeseen rauhallisesti.

– Mä puhuin asiasta. Tuntuu ihmeelliseltä, että toisella puolella aletaan puhua mun persoonastani, Heikkilä totesi.

– Mä haluan, että pelaajat pysyvät kunnossa eivätkä loukkaannu. Rakentavaa keskustelua pitää mun mielestäni olla, sillä en mä kuitenkaan tässä omaan pussiini puhu. Joka joukkueella on sama tilanne.

Lukko kokoontui joulupäivänä Äijänsuolle ja meni jäälle, tosin ilman valmentajaansa.

– Kyllä me kävimme höntsäämässä. Meillä oli jääaika, ja osa joukkueesta oli paikalla. Pitkämatkalaiset tekivät treeninsä kotonaan, Lukon kapteeni Janne Niskala paljasti.

– Meillä oli sopimus, että jokainen saa tehdä mitä haluaa. Jokainen kuitenkin tiesi, että on peli edessä.

Ainakin Lukko oli valmis pelaamaan. Sinikeltaiset paukuttivat Sportin verkkoon kolme maalia jo avauserässä ja veivät peliä täysin.

– Tulimme tuoreina joululomalta takaisin askiin, ja sen kyllä huomasi. Ei ollut oikein Sportilla palaakaan, kaksi maalia viimeistellyt Lukon hyökkääjä Aleksi Saarela sanoi.

– Jos miettii koko kauden mittakaavaa, niin varmaan yksi parhaista eristä meiltä. Kaikki olivat valmiita, kaikki puhalsivat yhteen hiileen. Veikkaan, että teki aika hyvää tuo pikku breikki. Sai vähän päätä fressiksi ja jalkaa raikkaaksi.