"Jos Ilves olisi päässyt välieriin..." – Sandell elätteli toiveita pikaisesta paluusta

Intohimolla Ilves-logoa kantavalla Sami Sandellilla oli hurjalta kuulostava suunnitelma viime keväänä. 

Hyökkääjä suunnitteli palaavansa tositoimiin, jos Ilves etenee Tampereen paikallispleijareista välieriin. 

– Elättelin omassa päässäni toiveita, että olisin hypännyt mukaan, jos Ilves olisi pudottanut Tapparan puolivälierissä, Sandell sanoo nyt, runsaat kaksi kuukautta ikimuistoisten puolivälierien jälkeen.

Toive oli erittäin optimistinen, sillä tehopelaaja teloi lokakuussa polvensa ja joutui pitkälle sairauslomalle.

Sandell oli maaliskuussa matkalla Pohjois-Amerikassa, mutta keskeytti reissunsa päästäkseen todistamaan Tampereen klassikkokamppailuja livenä. 

– Olin Indian Wellsissä katsomassa tennistä, mutta halusin ehdottomasti olla paikalla, kun pelattiin Ilves–Tappara-ottelusarjaa, Sandell kertoo. 

Vierailu ex-pelikaverin ja Ilveksen osaomistajan Tuukka Raskin luona jäi tällä kertaa väliin, kun Ilves pudotti Ässät ja eteni jatkoon. Reissullaan Sandell ehti nähdä nelinpelin maailmanrankingin kärkipelaajan ja kaverinsa Henri Kontisen tositoimissa, mutta Bostonissa pistäytyminen sai jäädä.

Ikimuistoiseksi muodostuneet Hakametsän välienselvittelyt olivat näkemisen arvoisia kamppailuja. Tupa oli seitsemän kertaa peräkkäin viimeistä paikkaa myöten loppuunmyyty.

– Niitä pelejä oli mahtava seurata jopa sivusta. Hienoa olisi ollut päästä pelaamaan, mutta olihan se ottelupari loistava asia kaupungille. Koko Tampere oli hengessä mukana, olipa sitten Ilveksen tai Tapparan leirissä. Varmasti sytytti Tapparankin väen, vaikka heille on tullutkin paljon menestystä, Sandell uskoo. 

Kun kuuntelee, millä antaumuksella Ilves-hyökkääjä muistelee katsomokokemustaan, ei ole vaikea uskoa, että polte kaukaloon on tulevana syksynä kova.