Joona Koppasen mieli muuttui: "Liiga on kehitykselleni parempi vaihtoehto"

Joona Koppanen pelaa NHL-sopimuksesta huolimatta ensi kaudella liigajäillä. Kuva: Leijonat.fi
Joona Koppanen pelaa NHL-sopimuksesta huolimatta ensi kaudella liigajäillä. Kuva: Leijonat.fi

Ilveksen A-junioreissa pistepörssin kolmanneksi päättyneellä kaudella sijoittunut keskushyökkääjä Joona Koppanen solmi edellisellä viikolla Boston Bruinsin kanssa kolmivuotisen NHL-sopimuksen. Lempääläläinen Koppanen on Bruinsin viidennen kierroksen varaus kesältä 2016.

Isokokoinen, 195-senttinen Koppanen ei ole tehnyt vielä liigadebyyttiään. Nuorten SM-liigan parhaaksi hyökkääjäksi valitun pelaajan suunnitelmat muuttuivat kauden jälkeen.

- Ensin ajatukseni oli, että lähtisin yliopistoon, mutta sitten päätinkin siirtyä pro-maailmaan. Bostonista tuli tarjous NHL-sopimuksesta, niin tartuin sitten tietenkin siihen, Koppanen avaa sopimuksensa taustoja.

Mielenmuutoksen taustalla on yksinkertainen syy.

- Ajattelin, että liigapolku voisi olla parempi omalle kehitykselleni kuin yliopisto.

Kun Koppanen päätti siirtyä ammattilaiseksi, ei Bruinsissa mietitty kauan sopimuksen tarjoamista.

- Kyllä sieltä tarjottiin sopimusta heti, kun oli puhetta ammattilaiseksi siirtymisestä. Päätökseni syntyi vähän kauden päättymisen jälkeen.

Vaikka NHL-sopimus onkin taskussa, ei siirto Pohjois-Amerikkaan ole vielä ajankohtainen. Tulevalla kaudella Koppasen pelipaikka löytynee liigajäiltä.

- Suomessa olisi tarkoitus pelata, jossain liigajoukkueessa. Joukkue ei ole vielä tiedossa, mutta Ilves on edelleen yksi vaihtoehto.

Tulevan kauden tavoitteista kysyttäessä Koppaselta löytyy kaksi vastausta.

- En sen pidemmälle ole vielä ehtinyt ajatella tavoitteita, mutta sen verran tietenkin, että iso rooli liigajoukkueessa olisi hyvä saada. Ja tietenkin kaksikymppisten kisat sitten myös.

Koppanen oli vuosi sitten mukana alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruuden voittaneessa pikkuleijonaryhmässä. 19-vuotias Koppanen on tänä vuonna kisoihin jo liian vanha, mutta pelihaluja olisi silti ollut.

- Slovakiaa vastaan olivat vähän tiukoilla, mutta muuten hienoja voittoja. Tekisihän sitä mieli olla itsekin pelaamassa vielä, ne ovat hienoja pelejä.