Jonne Virtanen namutteli ja tylytti – "Ihan hyvä tulos näilläkin senttereillä"

Jonne Virtanen teki perjantaina tulosta monella saralla. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Kaikkihan tätä osasivat odottaa. Kun julkinen keskustelu on viime ajat keskittynyt pitkälti siihen, millaista keskushyökkääjää TPS:llä ei ole, Palloseuran sentteriosasto iskee kuin kostoksi tiskiin yhden kauden väkevimmistä esityksistään. 

Eric Perrinin kova suoritus ei yllättänyt ketään, keskikaistalle kotiutuneen Jerry Ahtolankin hyvä rutiinitaso on jo arkipäivää. Sitten on vielä Jonne Virtanen, joka esitteli Palloseuran 3–0 -maalissa kotimaisen kiekkosesongin viileimmän Mario Lemieux -imitaation: vähäeleinen vartaloharhautus sai vastahyökkäyksen päätteeksi HIFK:n takalinjat lakoamaan ja Otto Nieminen lakaisi pienen siirron jälkeen kiekon tyhjään pömpeliin.

– Ei se ollut ensimmäinen, eikä viimeinen. Viimeksi IFK:ta vastaan taisin pistää vähän samantyylisen, Virtanen linjasi tyynesti taiston tauottua.

Kolmosvitjan hyvän kiekollisen peli-ilmeen ohella Virtanen johti joukkoja esimerkillä myös kiekottomassa pelissä. Hän huudatti päätykatsomon fanaatikkoja jysäyttämällä pari maukasta taklausta mustavalkoisen päädyn silmien edessä. Kahdesta eri ääripään mallisuorituksesta Virtanen valitsee kuitenkin selvästi mieluummin toisen.

– Syöttö. Mutta täytyy nostaa hattua kaverin pakeille, kun meillä on liigassa paljon sellaisia pakkeja, jotka eivät mene kiekolle tai kääntävät selän. Tänään uskalsi mennä taklaamaan, ja ne äijät taklaavat itse ihan samalla tavalla. Se on jääkiekkoa parhaimmillaan, Virtanen kiitteli HIFK-miehistöä.

Haastattelijan jo kääntyessä toisaalle Virtanen halusi viimeisen sanan viime aikojen julkiseen keskusteluun viitaten.

– Yks juttu mulla on vielä... ihan hyvä tulos saatiin näilläkin senttereillä.

Niin, TPS ei vieläkään näytä kärsivän varsinaisesti keskushyökkääjäpulasta.