Jonne Virtanen murojen voimalla uudelleen Jukureiden kimppuun

Jonne Virtanen loihti liigakauden synkimpään kaamosaikaan väriä viime viikolla tutun varmaotteisesti. TPS-hyökkääjä pohjusti vierailua Mikkeliin kertomalla nauttivansa jukurivalmentaja Risto Dufvan "muroihin kusemisesta".

Heitto oli pintatasoa hyväntahtoisempi, sillä kaksikolla on pitkä yhteinen historia, ja Dufva on ollut merkittävässä roolissa Virtasen liigauran muotoutumisessa. Hän ei yllättänytkään siitä, ettei sanailu jäänyt yksipuoliseksi. Eikä vastaanotto Mikkelissä jäänyt pelkästään Jukurien hassunhauskaan somevideoon, jossa Dufva heiluttelee muropakettia.

– Osasin kyllä odottaa pientä reaktiota sieltä suunnalta, hyvä vaan, että on pientä pöhinää. Siellä oli se muropaketti, ja itse asiassa faneilta tuli vielä lisää muroja, Virtanen kertaa.

Joukkueet kohtaavat torstaina uudelleen Turussa. Virtasella ei ainakaan julkisesti ole auki uutta sivua some-pelikirjassaan.

– Ei ole uusia suunnitelmia, jatketaan samaa muroihin kuseskelua.

Palloseuran nelosketjua johtava kokenut hyökkääjä pitää siitä, että samat joukkueet kohtaavat tiiviisti toistamiseen keskellä pitkää sarjaa. Murojen ohella Virtaselle maistuisi tiiviimpikin malli, amerikkalaistyyppiset back to back -tuplapelit samojen joukkueiden kesken.

 – Ei siitä ainakaan haittaa ole. Kyllähän siinä aina vähän ylimääräistä sähköä tulee ja löytyy enemmän taistelupareja. Runkosarja on pitkä, saadaan vähän tunnetta sinne. Matkustamisen muun kannalta olisi parasta pelata joskus vaikka Mikkelissä perjantaina ja lauantaina, ja sitten joskus toisinpäin.

Sekä TPS että Jukurit lukeutuvat alkukauden positiivisiin yllättäjiin. Odotukset liiganousijan suhteen eivät olleet korkealla ennen sesonkia, mutta mikkeliläiset ovat hämmästyttäneet ehjällä pelaamisellaan koko syksyn. Sarjan kärjen tuntumassa roikkuva turkulaisryhmä joutui vierasjäällä venymään ylitöihin ennen kuin Jukurit taipui voittomaalilaukauskisassa.

Vaikka Virtanen osasi odottaa tutun valmentajan altavastaajajoukkueen esiintyvän henkisesti vahvana ryhmänä, mutta Jukurit on vakuuttanut myös pelillisellä valmiudellaan.

– Sanotaan niin, että he pelaavat hyvin, mutta tuloksellisuus on vähän yllättänyt. Hyvän pelin lisäksi he ovat voittaneet aika paljon pelejä, Risto ja Ville [Nieminen] ovat saaneet porukan syttymään. Sen perusteella, miten Jukurit meitä vastaan pelasi, en ole yllättynyt, että he ovat sarjataulukossa ylhäällä.

– Ne jätkät pelaavat melkein jokainen ensi kauden sopimuksistaan, ja sinne on saatu buumi päälle, joukkue on täynnä tunnetta. Sen tiesin Riston ja Villen tekevän hyvin, mutta Jukurit pelaa myös laadukkaasti. Se ei ole pelkkää yrityshokia, vaan hyvää ja järkevää peliä, Virtanen pohtii.

Torstai-iltana TPS:llä on kotijäällään tilaisuus repiä eroa Jukureihin ja liigan muuhun keskikastiin. Jukureiden voittamisen vaikeus on tiedossa, mutta mikkeliläiset saavat nyt ensituntumaa siihen, miten vaikeasti voitettava ryhmä TPS on Turussa. Palloseura on viimeisessä kahdeksassa kotiottelussaan jäänyt ilman pisteitä ainoastaan mestari-Tapparaa vastaan.

– Meidän pitää päästä siihen omaan aktiiviseen peliin heti alusta. Kotona se on vähän helpompaa, kun ei ole bussimatkaa alla. Olemme pelanneet kotona nyt hyvin, siitä jatketaan, Jonne Virtanee summaa TPS:n tutun onnistumisen reseptin.