Joko on Ville ”Nemo” Niemisen liigapaluun aika?

Liigasyksyn piristysruiske Jukurit pääsi yllättämään aloittaessaan joulukalenterilla pelaajasopimuksiensa julkistamisen. Ensimmäisestä luukusta paljastui joukkueen ykkössentteri Henrik Koivisto, 26, joka on tehnyt jatkosopimuksen kevääseen 2018.

"Luulen valitettavasti, että Jeren pelit on pelattu."

 

Voisi ajatella, että Jukurien pörssikärki saisi eteensä nipun sopimustarjouksia?

- Olihan tossa jengejä kiinnostuneena. Olen pelannut Liigaa neljä kautta ja aina eri jengissä. Ajattelin, että olisi itsenikin kannalta parempi jatkaa toinen kausi samassa seurassa, Koivisto toteaa.

Jukurit ei aio kasvattaa pelaajabudjettiaan. Kalevankangas on pursunnut alkukaudesta väkeä. Jukurien 12 kotiottelusta peräti seitsemän on ollut loppuunmyytyjä. Torppa on ollut täynnä (4200) väkeä kaikissa perjantai- ja lauantaiotteluissa, mutta Helsingin IFK:takin vastaan halvimmat pääsyliput (seisomapaikoille) irtosivat ennakkomyynnissä kympillä.

- Parempi se on ollut näin. Tunnelma on ollut huipussa, Koivisto painottaa.

Mestiksen mestaruuden Mikkelissä 2013 voittanut Henrik Koivisto jatkaa Jukureissa toisenkin liigakauden. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

 

Koiviston yhden kauden ennätyspisteet 4+18 syntyivät kaksi kautta sitten Lukossa ja Sportissa pelattuna. Nyt koossa on 25 pelin eli alle puolen kauden aikana jo 8+10 tehopistettä. Kahdeksan maalia on Koiviston yhden kauden ennätyslukema.

Jukurien joulukalenterissa (jatko)sopimukset tehneet pelaajat lukevat jatkuvaa joulutarinaa. Milloinkohan tulee apuvalmentaja Ville Niemisen vuoro eli paljastetaan, että Nieminen palaa kaukaloon vielä yhden ottelun ajaksi?

- Ai ”Nemo” Nieminen vai? Tekeehän se kyllä alkulämmöt meidän kanssa, mutta aika lailla tuppaa irvistämään aitoja ylittäessään. On se toisaalta hirveässä iskussa eli käynyt selvästi salilla. Kulmaväännöissä Nemo pärjäisi taatusti, mutta jalkanopeudesta en oikein olisi varma, Koivisto naurahtaa.

Koivisto odottaisi kaukaloon mieluummin lankoaan Jere Karalahtea.

- Luulen valitettavasti, että Jeren pelit on pelattu. Hidashan se on ollut aina, mutta sijoittunut kaukalossa hyvin. Jerellä vain taitaa olla nyt liian paljon muuta hommaa.