Jokerit voittoputkessa kotiavaukseen – halli täyttymässä

Ensimmäisen KHL-kuukautensa vain vierasotteluja pelannut Jokerit pääsee lauantaina 50-vuotisjuhlakauden ensimmäiseen kotiotteluunsa.

– On sitä jo odotettukin, aika monta kilometriä tässä on lennetty. Toivottavasti saadaan lauantaina kunnon show aikaiseksi ja pelit menevät kotona yhtä hyvin kuin vieraissa, sentteri Mika Niemi sanoo.

Niemi viimeisteli Jokereiden – ja koko kamppailun – ainoan maalin vieraskiertueen päättäneessä Vladivostok-ottelussa. 

Lauantain kotiavaukseen on pari päivää ennen H-hetkeä myymättä enää alle 1500 lippua. Lauantain ottelussa esitellään muun muassa Hartwall Arenan uusi alkushow jääprojisointeineen.

Kaukalossa on show'n ja seremonioiden lisäksi pelillistäkin nähtävää, sillä Jokerien peli on tällä hetkellä uomissaan. Voittoputki on tällä hetkellä neljän ottelun mittainen.

Jokerit on kerännyt kahdeksassa kamppailussa  17 pistettä ja se on läntisessä konferenssissa kolmantena SKA Pietarin (28) ja TsSKA Moskovan (23) jälkeen – toki kaksi ottelua johtokaksikkoa vähemmän pelanneena. Koko 27 joukkueen KHL:ssä helsinkiläisillä on tällä hetkellä seitsemänneksi eniten pisteitä. 

Heikoimmin kautensa on aloittanut Dinamo Riika. Latvialaisten kymmenen pelin saldo on lohduttoman laiha, viisi vaivaista pistettä.