Jokerit matkalla 7000 kilometrin päähän

Jokerit ja Jesse Joensuu lähtivät perjantaiaamuna kauden pisimmälle vierasreissulleen yli 7000 kilometrin päähän kohti Kiinaa ja Venäjän Kaukoitää. Kunhan EM-koriksen parketti on purettu, KHL-kotiavaus on edessä lauantaina 16. syyskuuta. Kuva: Pekka Rautiainen

Jokereiden matkareitti vie ensin Kiinan Shanghaihin, josta matka jatkuu maanantaiksi Habarovskiin ja keskiviikoksi Vladivostokiin. Jokerit on aloittanut kautensa mallikkkaasti, kun viiden ensimmäisen vieraspelin saldo on kolme voittoa ja yhdeksän sarjapistettä.

Viime kaudella Jokereiden peli ailahteli paljon. Tällä kaudella esitykset ovat näyttäneet kevyemmiltä ja raikkaammilta niin jäällä kuin sen ulkopuolellakin.

– Viime vuoteen verrattuna pelimme on paljon paremmalla mallilla. Olkoonkin, että keskiviikon Spartak-peli Moskovassa ei ollut meiltä kauden parasta, mutta voitto vieraissa on aina kova juttu KHL:ssä. Neljä ensimmäistä matsia ja osin Spartak-pelikin ovat olleet erilaisia kuin viime vuonna, jolloin pelimme taso heitteli paljon. Nyt se ei ole heitellyt, jokerihyökkääjä Jesse Joensuu pohti lentokentällä.

– Emme tietenkään ole sama joukkue kuin viime kaudella, sillä paljon pelaajia on vaihtunut. Valmennusjohto on sama kuin viime vuonna, joten kuviot ovat selvät pelitavan suhteen, ehkä silläkin on merkityksensä. Myös joukkueen tunnelmassa on erittäin positiivista virettä, voitot tietysti auttavat siihen. Olemme pelanneet vasta viisi peliä, joten en haluaisi liikaa hehkuttaa, mutta sillä puolella ei ole mitään ongelmaa. Tosi hyvä fiilis, joka toivottavasti kantaa pitkälle, Joensuu jatkoi.

Eeli Tolvanen (vas)., Oliver Lauridsen, Sami Lepistö ja Matt Gilroy pääsivät tuulettamaan aiemmin tällä viikolla voittoa Moskovassa, kun Spartak kaatui 4–3. Kuva: Mikko Taipale

 Jokerit hankki kesällä joukkueeseensa paljon taitoa ja maalintekovoimaa, jota edustavat etenkin tanskalainen AHL-maalitykki Nicklas Jensen, Ruotsin liigasta siirtynyt Olli Palola ja tähtilupaus Eeli Tolvanen. Takalinjoilla paluumuuttaja Sami Lepistö johtaa kiekollista peliä ja tuo myös koppiin ison panoksen johtajuutta.

Lepistöä kirittää Moskovan Spartakista siirtynyt ja viime kaudella KHL-puolustajien pistepörssin kakkoseksi tehoillut jenkkipuolustaja Matt Gilroy. Gilroy on kerännyt tämän kauden viidessä ottelussa yhtä monta syöttöpistettä ja noussut Jokereiden tehokkaimmaksi puolustajaksi.

Edellisessä ottelussa ex-seuraansa Spartakia vastaan Gilroy merkkautti komeat ylivoimatehot 0+3. Jokereiden ylivoima on onnistunut alkukaudella jo kahdeksan kertaa ja on tällä hetkellä koko KHL:n tehokkainta.

– On aina vähän outoa tulla uuteen jengiin, mutta tänne on ollut helppo sopeutua. Meillä on kaksi hyvää ylivoimaa, joista molemmat voivat onnistua. Se on tärkeä juttu, sillä ylivoima ja alivoima ovat tässä liigassa todella tärkeitä. Meillä on myös puolustuksessa hyvää tervettä kilpailua ja toistaiseksi kaikki palaset ovat osuneet hyvin kohdilleen. Kaikki on hyvin, Gilroy alleviivasi.

Lauantain vastustaja Kunlun Red Star on aloittanut kauden vahvasti ja on itäisen konferenssin piikkipaikalla. Amur Habarovsk on seitsemän ottelun jälkeen pudotuspeliviivan tuntumassa ja Admiral Vladivostok konferenssin hännillä.

– Odotan innolla reissua. Täytyy vain yrittää levätä niin paljon kuin pystyy. Lento on tietysti pitkä, mutta tämä on iso reissu meille. Jos saamme pisteitä, olemme hyvässä tilanteessa, Gilroy laskeskeli.

Samoilla linjoilla oli myös Joensuu.

– Tämä on tosi rankka ja kova reissu. Tilanne vaatii meiltä ammattimaisuutta, että olemme fyysisesti valmiita peleihin, uskon sen olevan tärkein pointti. Meillä on mahdollisuudet mihin tahansa tällä reissulla, mutta jokaisen täytyy saada ladattua kaikki energiansa niihin matseihin. On yhdentekevää, mitä muuta tapahtuu, jos voitamme pelejä, Joensuu päätti ja lähti astelemaan kohti lentokonetta.