Dufva karun vierastappion jälkeen: "Meillä on jokamiesluokan liigajoukkue"

Hieno kruunu. Joonas Lehtivuori niittasi HPK:n voitto-osuman vain sekuntia ennen loppua. Kuva: Juha Tamminen

Helppo kuvitella, miten rajuja tunnemyrskyjä Jukurien pelaajien ja valmentajien päässä myllersi torstai-illan dramaattisen tappion jälkeen.

Vahvan vierasottelun pelannut mikkeliläisjoukkue taipui HPK:lle painajaismaisesti ajassa 59.59.

Puolustaja Joonas Lehtivuori niittasi HPK:n 3–2-voittomaalin vain sekuntia ennen loppua.

Siinä vaiheessa Jukuri-vahti Mika Norjan pää painui. Hän tiesi, että siniviivan tuntumasta lähtenyt veto olisi ollut torjuttavissa. Kiekko lähti painavasti Lehtivuoren mailasta, mutta edessä ei ollut maskia.

Siinä vaiheessa Jukuri-sentteri Turo Asplund hakkasi mailaansa Rinkelinmäen jäähän. Hän tiesi, että viimeisestä aloituksesta olisi pitänyt kaivaa vähintään tasapeli vaikka väkisin. Nyt HPK:n Juho Keränen korjasi potin 100–0.

Valtavan pettymyksen aisti myös mikkeliläisten päävalmentajan Risto Dufvan olemuksesta, vaikka hän säilytti tutun tyyneytensä lehdistötilaisuudessa.

– Pelejä voi hävitä monella tavalla. Tämä kuuluu karuimpaan kastiin, Dufva myönsi.

Mikkeliläisjoukkueelle avautui loistosauma täyteen pistepottiin vajaat kolme minuuttia ennen loppua, kun Joonas Kalliola pääsi yrittämään ratkaisuosumaa rankkarista. Kalliolan suunnitelma oli hyvä, mutta liikkeet jäivät liian verkkaisiksi. Niinpä HPK-vahti Emil Larmi ehti väliin viime hetkellä.

Päätösminuutilla tuli vielä kohtalokkaaksi osoittautunut jäähy, kun Antti Jaatinen taklasi HPK:n kultakypärää Sakari Mannista selästä.

HPK on ollut tällä kaudella ylipääsemätön este Jukureille tasaisista väännöistä huolimatta. Hämeenlinnalaisjoukkue vei ensimmäisen kohtaamisen Mannisen jatkoaikaosumalla ja toisen Keräsen jatkoaikaosumalla. Nyt Lehtivuori käänsi veistä haavassa.

Dufva keksi HPK:n kotihallin sijaitsevan Ahveniston moottoriradan kupeessa ja haki sieltä leikkisän vertauskuvan joukkueen materiaaliin.

– Meillä on jokamiesluokan liigajoukkue. Jos muilta jää hyviä osia käyttöön, kokoamme niistä porukan, Dufva lohkaisi.

HPK saa riveihinsä uutta voimaa matkustaessaan lauantaina Vaasaan Sportin vieraaksi. Silloin hyppäävät askiin tuoreet vahvistukset Shane O'Brien ja Niklas Hagman.

Mielenkiintoista nähdä, minkälaisen tyylin väkivahva O'Brien ottaa käyttöön Kuparisaaren hornankattilassa.