Joensuu palaa Ässiin aikaisintaan ensi vuosikymmenellä

Uuden sopimuksen allekirjoittanut Jesse Joensuu jatkaa Jokereissa ainakin kauden 2019–20. KHL:n, SM-liigan ja NHL:n lisäksi Joensuu on pelannut urallaan myös Ruotsissa ja Sveitsissä. Kuva: Pekka Rautiainen

Ajatus kasvattajaseura Ässien paitaan palaamisesta ei ole Jesse Joensuulle ajankohtainen tällä vuosikymmenellä. Jokerit ja porilaishyökkääjä ovat solmineet kolme kautta kestävän jatkosopimuksen. Uusi kontrahti ulottuu kauden 2019–20 loppuun asti.

– Jesse on yksi KHL:n parhaista voimahyökkääjistä ja harvinainen suomalaispelaaja siinä mielessä, että hän menee maalille ja myös pysyy siellä. Jesse on äärimmäisen arvokas pelaaja joukkueellemme niin kaukalossa kuin sen ulkopuolella, Jokereiden GM Jari Kurri kiittelee

Joensuu saapui Jokereihin viime kaudeksi. Hän on tehnyt KHL:ssä 74 ottelussa 17+22=39 pistettä. Tällä kaudella hän on saalistanut 20 ottelussa tehot 8+6=14 ja on joukkueen sisäisen maalipörssin jaetulla kärkipaikalla.

Joensuu nimettiin täksi kaudeksi myös Jokereiden varakapteeniksi. Vankkarakenteinen hyökkääjä pelaa isoja minuutteja illasta toiseen itseään säästelemättä. Hän on 55 taklauksellaan joukkueen ykkönen ja koko KHL:ssä sijalla 13.

Kurri kehuu vuolaasti Joensuun taistelijan ominaisuuksia ja iloitsee siitä, että kapteeni Peter Reginin tapaan myös varakapteeni Joensuu halusi sitoutua seuraan tuleviksi vuosiksi. Reginin jatkosopimus julkistettiin viime perjantaina.

– Olen viihtynyt Jokereiden huippuorganisaatiossa ja Helsingissä erittäin hyvin. Viimeinen sysäys jatkosopimuksen tekemiseen oli Peterin päätös jatkaa seurassa. Johtavan pelaajan jatkosopimus oli signaali, että Jokereissa tavoitellaan vain parasta ja meillä on jatkossakin mahdollisuudet menestyä, Joensuu perustelee.

– Olemme perheeni kanssa kotiutuneet erinomaisesti Helsinkiin, joten tästäkin syystä jatkaminen oli todella helppo päätös. On jääkiekkoilijalle mahtavaa, että saa jatkaa yhdessä seurassa näin pitkään. Tavoitteemme on tehdä ryhmästämme entistäkin yhtenäisempi ja tiiviimpi, Joensuu alleviivaa.

Joensuu on pelannut urallaan niin NHL:ssä, Ruotsissa, Sveitsissä kuin SM-liigassa. NHL:ssä hän on edustanut New York Islandersia ja Edmonton Oilersia kaikkiaan 129 ottelussa. Maajoukkueessa Joensuu on ollut kahdesti mukana MM-kisoissa.