Jesse Virtanen on kuin kotonaan Leijonissa

Jesse Virtanen iski viikon kahteen maaotteluun tehot 2+1. Turussa onnittelijaksi riensi seurakaveri Turo Asplund. Kuva: Elmeri Elo

Huippukauden Lukon takalinjoilla luutinut Jesse Virtanen ei paistattele itsetyytyväisyydessä liigakauden jälkeen, vaan jatkaa komeita otteitaan myös Leijonien ensimmäisen kevätryhmän puolustuksessa. Tuttuun tapaansa Virtanen ei pidä suurta ääntä itsestään, mutta teot kaukalossa puhuvat isoin kirjaimin.

Uran ensimmäiset A-maaottelut Slovakiaa vastaan sujuivat kuin konkarilta. Tulokkaan status näkyy korkeintaan siinä, että Virtanen saa pelien jälkeen vastailla kysymyksiin leijonakomennuksen mahdollisesta jatkumisesta.

– Olen tyytyväinen kahteen ekaan peliin, mutta nälkää riittää ilman muuta vielä. Vähän liian aikaisin loppui oman jengin pelit, niin on hienoa päästä vielä pelaamaan.En mieti liikaa sitä paikkaa, mutta varmasti ruuvia pystyy vähän kiristämään vielä, vaatimaton Virtanen arvioi jatkomahdollisuuksiaan.

Tosiasiassa raumalaispuolustaja oli kumpanakin iltana sinivalkoisen ryhmän johtohahmoja. Torstaina Porissa hän iski voittomaalin, ja Turussa syntyi jälleen maali syöttöpisteellä höystettynä. Tehopisteitäkin vakuuttavampaa on varmaotteisuus, jolla nuorukainen tonttiaan hallitsee.

– Hienoahan se on maali tehdä. Molemmat pelit tuntuivat itse asiassa hyvältä, oli mukavaa pelata. Samanlaista peli on kuin SM-liigassa, ei siellä mitään ihmeellistä tarvitse tehdä, Virtanen linjasi.

Hän lupasi kuitenkin varovasti tulkiten vielä parempaa, jos läpimurtokauden pelit jatkuvat vielä.

– Ei tämäkään täydellinen peli ollut, aina jotain parannettavaa jää.

30 pisteen liigakauden jälkeen Virtasen kutsu testimaajoukkueeseen tullut juuri kenellekään yllätyksenä. Lukko-puolustaja tunnustaa tyytyväisyytensä kuluneeseen sesonkiin, vaikka pelit ovat edelleen kesken. Samaan hengenvetoon hän korostaa, että asian miettimisen aika ei oikeastaan ole vielä.

– Kyllä sen tietysti tiedostaa, että kausi on mennyt hienosti. Pisteitä tuli paljon ylivoiman kautta ja sain vastuuta hyvin, mutta ei sitä saa liikaa jäädä miettimään.

Totta - nyt niin Jesse Virtasen kuin kaikkien muidenkin kannattaa keskittyä siihen, millaisin elkein itsevarmoin askelin etenevä raumalainen seuraavaksi leijonapaidassa esiintyy.