Miksi Jesse Virtanen ei mahtunut maajoukkueeseen?

Nousu Liigan puolustajien pistekakkoseksi ei vielä riittänyt Lukon Jesse Virtaselle riittäväksi näytöksi A-maajoukkueeseen. Joukkue pelaa runsaan viikon kuluttua Karjala-turnauksen Helsingissä.

– Hänen tilanteensa on hyvä. Virtanen on urheilullinen nuori pelaaja, joka on pelannut todella hyvän kauden. Hän on minulle hyvin tuttu U-20 maajoukkueessa, jossa oli johtavien puolustajien joukossa. Tähän lähtöön hän ei ollut riittävä, mutta tulee varmasti kysymykseen myöhemmin, sanoi A-maajoukkueen päävalmentaja Lauri Marjamäki nimetessään joukkuettaan.

Virtasen edellä puolustajien pistepörssissä on vain Pelicansin Marko Pöyhönen, mutta Marjamäen katseet olivat eri suunnassa. Mukaan tuli vain neljä pelaajaa Liigasta. Puolustajia näistä olivat Kärppien Lasse Kukkonen ja Tapparan Aleksi Elorinne.

Pääosa joukkueesta onkin KHL:stä, kun sieltä valittiin 16 pelaajaa. Neljän liigalaisen ohella on kaksi pelaajaa Ruotsista.

– Pyrkimys oli valita paras Euroopasta löytyvä kokoonpano. World Cupissa meillä oli nuori joukkue, mutta tämä koostuu kokeneista, hän jatkoi.

Mukana onkin vain neljä 1990-luvulla syntynyttä eli nyt valittiin todella kokenut joukkue. Mutta tämä on aika tavallinen lähestymistapa myös muissa maajoukkueissa. Kotiturnaukseen valitaan kokenut joukkue ja kokeilut tehdään muualla.

Kun Virtanen on syntynyt vuonna 1991, niin hänen aikansa on tämän yleisen logiikan mukaan niin myöhemmin kuin muualla.