Jasper Lindsten löysi mukavuusalueensa – ja tehonsa

Jasper Lindsten on helppoa määritellä jääkiekkoilijana. Hän ei ole kahden suunnan raataja eikä kiekottoman pelin ekspertti. Vikkelä TPS-laitahyökkääjä on hyvin yksinkertaisesti kiekollisen roolin ratkaisupelaaja, hän on ollut sitä joukkueissaan aina.

TPS-fanit ovat saaneet tästä käsityksen viime aikoina, kun alkukauden sitkeä tuo pienemmässä roolissa on tuonut nuorukaiselle parhaan mahdollisen näyttöpaikan. "Jasu" on nähty mustavalkoisten kärkiketjussa Eric Perrinin ja Tomi Kallion rinnalla – ja tulostakin on tullut.

Peliajan kasvaessa Lindsten on maaottelutauon jälkeisissä viidessä ottelussa iskenyt mukavat tehot 2+4. Tyytytyväisyys paistaa laiturin kasvoilta välipäivänäkin.

– Kyllähän se on hyvältä maistunut, tosi kivaa on pelata. Tuo tontti on se paras tässä joukkueessa, Lindsten toteaa.

TPS-valmennus ei ole asettanut Lindstenille tulospaineita, mutta hän myöntää kasaavansa niitä itse, vaikka kolmikko on viime peleissä löytänyt hyvän tehovireen ja joukkuekin seilaa tuhdisti myötäisessä tuulessa..

– Ei ole ollut oikeastaan minkäänlaista keskustelua valmennuksen kanssa, olen Tompan ja Ekin kanssa puhunut, he ovat neuvoneet mukavasti. Kyllä siinä on vähän painetta. Jos ei tule maaleja, voi sanoa aika nopeasti hyvästit sille pelipaikalle. Alkukaudesta pelattiin yhdessä pelissä samalla koostumuksella, mutta se kesti pari erää, kun ei tulosta tullut, Lindsten pohtii.

Salolaislähtöinen taituri on kypsynyt nykytilanteeseen hyväksi havaittua reittiä. Oltuaan TPS:n eri ikäluokkien junioriryhmien tehopelaaja liigaminuutit ovat ennen tätä syksyä jääneet yksittäisiin peleihin. Ensimmäiset miesten pelinsä Lindsten pelasi jo kaudella 2012–2013.

Ammattilaissarjaan vaadittava suoritustaso löytyi viime kaudella, toisella lainapestillä TUTO Hockeyn riveissä. Lindsten oli Mestis-ryhmän tehokkain pelaaja kirjauttaen vakuuttavat tehot 11+30.

– Viime kausi oli ensimmäinen miesten sarjassa, kun sain reilusti vastuuta, täällä ei aiemmin riittänyt eväät siihen. Se on iso steppi junnuista Liigaan. Ja se on vielä isompi askel tällaiseen rooliin, ei mua junnuissakaan nähty missään neloskentässä pelaamassa.

Liigakauden edetessä TPS:n riveistä on noussut lukuisia muitakin onnistujia kuin Jasper Lindsten. Tukulaisjoukkue niittää nyt maltillisen työnteon hedelmiä pelaamalla joukkueena tasaisen vahvaa peliä. TPS pitää mielellään runsaasti kiekkoa ja paineistaa hallitun viisaasti tarpeen tullen.

Tasapainoisen aktiiviselle peli-ilmeelle on kysyntää tiistai-iltana, kun Turkuun saapuu TPS:n takana sarjataulukossa väijyvä Pelicans. Edellisen kerran TPS on voittanut lahtelaiset puolitoista vuotta sitten. Viime kaudella Pelicans oli parempi kaikissa kohtaamisissa, ja syyskuussa Palloseura sai Lahdessa ruman selkäsaunan.

– Kauden alussa jo puhuttiin, että ei viime kaudella voitettu kertaakaan. Ja tälläkin kaudella tuli se 61 turpaan. Pelicans on meille haastava vastus, toivottavasti valmennus on löytänyt aamupalaveriin jonkun uuden lääkkeen, Lindsten tuumaa.

TPS-hyökkääjällä on tosin omasta takaa voittoresepti tarjolla, taikatemppuja sarjapisteiden ottamiseen ei ole. 

– Pitää olla alusta asti hereillä, Pelsu tulee varmasti kovaa. Meille se on hyvä resepti, että painetaan alku kovaa päälle ja pelataan koko 60 minuuttia ehjää peliä.