Jari Korpisalo haluaa kasata taistelevan ja liikkuvan Ässät

Jari Korpisalo lähtee kokoaaman ensi kaudeksi hyvin liikkuvaa ja loppuun asti taistelevaa joukkuetta. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Porin Ässien urheilujohtajana tammikuun alussa aloittava Jari Korpisalo on tällä hetkellä tyytyväinen mies. Paluu rakkaaseen seuraan merkitsee hänelle paljon. Toisaalta Korpisalo tietää myös sen, että vastuu on iso.

- Tämä on minulle kaikilla tavoin tuttu paikka, ja siinä mielessä siirtyminen Ässiin oli helppo päätös. Meidän pitää tietysti käydä edelleen asioita läpi, mutta olo on tosi hyvä. Olen täynnä intoa, Korpisalo hymyili.

- Pelaajakoordinaattori Kari Takko ja nykyinen urheilujohtaja Mika Toivola kertovat minulle hyödyllisiä tietoja, ja niiden avulla yritän valmistautua tulevaan. Joukkueen kasaaminen tulee olemaan tiimityötä.

"Junioripuolen asiat minulla on hyvin hallussa, ja tunnen sen maailman"

Ässillä oli urheilujohtajan tontille noin kymmenen vaihtoehtoa, joista valinta osui yksimielisesti Korpisaloon. Vaikka hän siirtyy virallisesti virkaansa vasta tammikuussa, ei Ässiin tehdä enää yhtään hankintaa tai jatkosopimusta ilman Korpisalon mielipidettä. Hänellä on selkeä visio siitä, minkälaisen joukkueen hän haluaa Porissa ensi kaudella ja siitä eteenpäin pelaavan.

- Hyvin liikkuva ja loppuun asti taisteleva porukka olisi tarkoitus saada kasaan. Nykyliigassa liikkeen merkitys korostuu, ja se on tärkeä ominaisuus. Taitopuoli on tietysti aina merkityksellinen, ja Porissa ei saa koskaan unohtaa fyysisyyttä. Yleisö odottaa taistelevaa ilmettä joka ilta, ja se kuuluu seuran identiteettiin, Korpisalo paljasti.

Vuodesta 2006 asti Karhu-Kissojen valmennuspäällikkönä toiminut Korpisalo tietää etukäteen omat vahvuutensa urheilujohtajana. Hän näkee samalla ne osa-alueet, missä hänen pitää kehittyä eniten.

- Junioripuolen asiat minulla on hyvin hallussa, ja tunnen sen maailman. Pääkaupunkiseudulla olen saanut aika hyvän kokonaiskuvan suomalaisista junioripelaajista sekä junioritoiminnasta tasosta yleisestikin, Korpisalo mietti.

- Opeteltavaa on silti paljon. Esimerkiksi agenttipuoli on minulle uusi maailma, johon olen lähiviikkoina yrittänyt jo tutustua. Pääsen katsomaan kokonaisuutta aika puhtaalta pöydältä, mikä on osittain hyvä asia. Muodostan itse mielipiteeni henkilöistä ja tilanteista, eivätkä ennakkokäsitykset muokkaa ajatuksiani suuntaan tai toiseen.