Jännitys tiivistyy Takojankadulla - Ilves-fanit kuohujuomien kanssa pakkasessa odottamassa

Ilves-fanit Antti, Tommi, Mikko ja Janne odottavat Ilveksen yhtiökokouksen tulosta kuohujuomien kanssa. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Ilves-fanit Antti, Tommi, Mikko ja Janne odottavat Ilveksen yhtiökokouksen tulosta kuohujuomien kanssa. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Ilveksen yhtiökokous seuran edustusjoukkuetta pyörittävän Ilves-Hockey Oy:n toimistolla Tampereen Kalevassa Takojankadulla on alkanut kello 18.

Paikalla on kokouksen osanottajien lisäksi huomattavasti normaalia suurempi osanotto, kun mittavan toimittajajoukon lisäksi paikalla on myös lukuisia faneja odottamassa kokouksen lopputulosta.

Mitä fanit tarkalleen ottaen tältä illalta toivovat?

- Sitä suurinta hetkeä, omistajanvaihdosta. Uuden ajan alkua, kertoo Antti.

Ilves-kannattajat ovat odottaneet pääomistajan vaihtumista jo kauan. Idea ei ole syntynyt vasta aivan viime vuosien aikana.

- Kyllä se varmaan menee vuoteen 2001 asti, siitä pronssista lähtien, Antti sanoo.

- Silloin uskoimme, että seuraavalla kaudella tulisi jotain menestystä, mutta kun ei tullut, niin siitä tämä odotus alkoi.

Yli 15 vuoden odotus minkään asian ympärillä ei ole lyhyt aika, eikä varsinkaan monelle fanille rakkaan seuran tilanteen parantumisen odottaminen. Koska usko tilanteen muuttumiseen heräsi?

- Uskooko sitä kunnolla vieläkään? Haluan nähdä sen sopimuksen, ennen kuin lopullisesti uskon. Mutta kai sitä noin viikon verran on oikeasti uskonut, että tämä tapahtuu, Antti sanoo.

- Sitä on nyt niin monesta tuutista toitotettu monta viikkoa, että kyllä on pikku hiljaa jo uskonsiemen herännyt. Mutta vieläkään en kyllä usko, ennen kuin omin silmin näen, Mikko naurahtaa.

Pitkään liigan pohjamudissa rypenyt seura on ollut kuralla niin taloudellisesti kuin urheilullisestikin. Uusien omistajien odotetaan tervehdyttävän talouden, mutta kuinka nopeasti urheilullinen uskottavuus palautuu?

- Sehän ei sormia napsauttamalla tietenkään tule. Paha lähteä sanomaan. Vuosi, kaksi, kolme, neljä, Tommi pohtii.

- Uskon siihen, että ensi kaudella näkyy jo jollakin tavalla se, että joukkueeseen on panostettu. Ei ehkä mitään ihmeellistä, mutta jotain panostusta. Mutta vuosi-pari siihen menee, ennen kuin olemme jälleen takaisin kärjessä pysyvästi, Antti toteaa toiveikkaana.

Kiekkoareena seuraa tapahtumia Ilves-Hockey Oy:n toimistolla.