Jan Hrushka pääsee Kärppien ykkösketjuun kahden NHL-konkarin väliin

Jan Hrushka on 30-vuotias tshekkisentteri, joka on tehnyt Tshekin Extra-liigassa 224 ottelussa 73+73=146 tehopistettä.

Lähtökohdat ensimmäisiin jääharjoituksiin eivät olleet parhaat mahdolliset.

– Tulin yöllä kello kaksi, nukuin ehkä neljä tuntia, ja nyt heti mentiin todella kovaa, Kärppien uusin tshekkivahvistus Jan Hrushka puhalteli torstaina Raksilan pukukoppikäytävällä.

Hän päästeli harjoituksissa ykkösketjussa kokeneiden NHL-ratsujen Jiri Tlustyn (450 NHL-ottelua) ja Niklas Hagmanin (800) välissä. 1 – 1

– Kiekko liikkui nopeasti. Pidän suomalaisesta pelityylistä, jossa luistellaan paljon.

Alkukauden HC Kometassa (17 ottelua, 4+5=9) pelannut Hrushka oli irrotettavissa Kärppien käyttöön, koska tshekkijoukkueessa oli ylitarjontaa kärkiketjujen senttereistä.

– Olen onnellinen ja innoissani päästessäni tänne. Tämä on minulle suuri haaste ja täysin uusi aikakausi urallani.

Jo ennen kautta Hrushkalla oli virityksiä useampaan KHL-seuraan, mutta tarjousta ei kuitenkaan tullut. Joka tapauksessa mies edustaa nyt 30-vuotiaana ensimmäistä kertaa ulkomaalaista seurajoukkuetta.

– Pelasin toki yhden kauden Slovakian puolella Bratislavassa (2011–2012), mutta ei sitä voi laskea ulkomaaksi, ja eihän sinne ole kuin vähän yli sata kilometriä kotikaupungistani Brnosta.

”En nyt ole varsinaisesti lentopelkoinen, mutta lentäminen on aina tuntunut vähän epämukavalta.”

Kun Hrushka allekirjoitti viikonloppuna Kärppien kanssa loppukautta koskevan sopimuksen, hän tarkisti internetistä, kuinka kaukana Oulun oikein sijaitsee.

– Tshekki on maantieteellisesti pieni maa, ja käymme kaikki vieraspelit bussilla – ja kaukaisimpiin paikkoihin lähdemme edellisenä päivänä. Tiedän, että Kärpät lentää paljon, eikä se ole minulle kovin hyvä juttu. En nyt ole varsinaisesti lentopelkoinen, mutta lentäminen on aina tuntunut vähän epämukavalta.

Hrushka debytoi perjantaina Hämeenlinnassa HPK:ta vastaan. Lauantaina Kärpät kohtaa Turussa HPK:n.