Ja kaikilla oli niin mukavaa!

Kun Alumnien kohtaaminen on ohi, elekieli näyttää, että kaikilla on ollut mukavaa. Liiga Alumnin kapteeni Vellu Ketola intoutuu superlatiivien maailmaan.

– Iso käsi Oululle, koko tapahtumalle, järjestelyille. Täällä on loistava kiekkoyleisö. Nyt pelasimme hyvän asian puolesta ja toivottavasti tästä saadaan vuotuinen tapahtuma ja jääkiekkoilulle lisää buustia, Suomi-kiekon suuriin legendoihin lukeutuva Ketola, 69, julisti.

–Erikoiskiitoksen annan nuorille pelaajille, jotka tulivat mukaan, Ketola viittasi Patrik Laineen, Sebastian Ahon ja Jesse Puljujärven tapaisiin nouseviin tähtiin.

Ketola ei paljon säästellyt, kun hän antoi tapahtumalle kouluarvosanan.

–Täysi kymppi!

"Oli upeaa, kun halli oli täynnä. Ja on siitä aikaa, kun edellisen kerran pelasin täällä. Upeita muistoja täältäkin on."

Illan seuratuimpiin pelaajiin kuului Mikael Granlund, joka muutaman vuoden tauon jälkeen viilletti Raksilan jäällä entisessä kotihallissaan.

–Oli upeaa, kun halli oli täynnä. Ja on siitä aikaa, kun edellisen kerran pelasin täällä. Upeita muistoja täältäkin on, Minnesotan NHL-ammattilainen vakuutti.

Vuoden kuluttua Alumnien kohtaaminen on Raumalla.

–En ole sitä vielä miettinyt, mutta jos aika antaa myöten, kyllä varmasti olen mukana, Granlund totesi.

Lauantaina Granlund on mukana Jussi Jokisen organisoimassa kiekko-ottelussa Kalajoella, mutta palaa vielä Oulun korkeudelle viettämään kesälomaa vanhempiensa luokse Oulunsaloon. Sama suunnitelma on velipoika Markuksella.

"Kyllähän maalien tekeminen on aina mukavaa, mutta en viitsinyt viedä Peksiltä viimeistäkin itseluottamusta"

Itse kiekko-ottelussa Liiga Alumni oli Kärppä Alumnia maalein 7–3-parempi ja sai siitä yhden pisteen. Kun ottelun jälkeen pidetyt taito-, luistelu-, tarkkuusammunta- ja tutka-ammuntakisa oli pidetty, Liiga oli voittaja pistein 6–4.

Silmiinpistävää ottelussa oli se, kuinka hyvässä kunnossa monet jo uransa päättäneet pelaajat edelleen ovat. Aktiivipelaajien esittämä jääkiekko oli ajoittain nautinollisen hyvää ja yllättävän kovavauhtista.

Patrik Laine sai Pekka Rinteelle parikin hyvää läpiajoa, mutta verkko ei heilunut.

–Kyllähän maalien tekeminen on aina mukavaa, mutta en viitsinyt viedä Peksiltä viimeistäkin itseluottamusta, Laine veisteli.

Laine kuitenkin voitti tarkkuusammunnan, Jesse Puljujärvi nopeusluistelun, Markus Granlund taitokisan, ja rankkarikisoissa illan komeimman häkin heitti Marko Jantunen. Kovimman kudin (149 km/h) jakoivat Sami Niku ja Mikko Lehtonen, kunnes tutka hajosi.