Iso mahdollisuus ykkösketjussa

Pitsiturnauksessa Ässien ykkösketjussa Matti Kuparisen ja Charles Bertrandin kanssa pelaa suurelle yleisölle tuntemattomampi Kasperi Nuto. Peräti 194 ottelua A-nuorten SM-liigassa tahkonnut 20-vuotias hyökkääjä on Ässissä tällä hetkellä elokuun loppuun kestävällä koesopimuksella. Hänelle jokainen kamppailu on iso näyttöpaikka.

- Minun pitää laittaa ihan kaikissa otteluissa sekä harjoituksessa itseni täysillä likoon. Vapaapäivään ei yksinkertaisesti ole varaa. Yritän mennä eteenpäin tapahtuma kerrallaan, enkä ajatella liiaksi asioita, Nuto totesi.

"Vapaapäivään ei yksinkertaisesti ole varaa"

Ässät onnistui turnauksen kahdessa ensimmäisessä pelissä viimeistelemään kertaalleen varsinaisella peliajalla. Nuto syötti komealla tavalla Bertrandin iskemän osuman.

- Siinä puolustukselle tapahtui virhe, ja pääsimme Charlesin kanssa pieneen ylivoimahyökkäykseen. Hän antoi kiekon nopeasti minulle, ja tiesin hänen onnistuvan, jos vain saan lähetettyä pelivälineen takaisin lähempänä maalia. Näin siinä tapahtuikin.

Viime kaudella Nuto murtautui ensimmäisen kerran Ässien edustusjoukkueen rinkiin, missä tilille kertyi kaksi ottelua. Sesonki kuitenkin päättyi ikävästi vähän myöhemmin nuorten SM-liigassa, kun olkapäävamma lopetti tylysti Nuton kauden.

" Se tuntui tosi pahalta monellakin tavalla"

- Se tuntui tosi pahalta monellakin tavalla. Olin juuri saanut raotettua ovea itselleni edustusjoukkueeseen, ja sitten olkapää hajosi ihan normaalissa taklaustilanteessa. Onneksi olkapää on nyt täydessä kunnossa, eikä se haittaa pelaamista lainkaan, Nuto paljasti.

Syksy on pelaajan jääkiekkouran tulevaisuuden kannalta erittäin tärkeää aikaa, ehkä jopa tärkeintä tähän mennessä.

- Kyllä tämä on iso mahdollisuus itselleni. Ei auta muu kuin tehdä joka päivä parhaimpansa. Valmennus sitten päättää, riittääkö se loppukauden sopimukseen.