IS: Jortikka karautti räväkästi tukemaan Heikkilää - "Siis jumankauta, mä en ole uskoa korviani"

Hannu Jortikka avasi sanaisen arkkunsa ja asettui tukemaan Kari Heikkilää. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Kokenut turkulaisvalmentaja Hannu Jortikka riehaantui kunnolla, kun hän luki Kiekkoareenassa julkaistun Lukon päävalmentajan Kari Heikkilän ja Suomen Jääkiekkoilijat ry:n toiminnanjohtaja Jarmo Saarelan välisen vuoropuhelun.

Heikkilä piti järjettömänä, että joulupäivänä ei saa järjestää harjoituksia, vaikka tapaninpäivänä pelataan.

Saarela kuittasi Heikkilän puheet käsittämättömäksi höpinäksi ja tuomitsi Lukko-luotsin ajatukset koomisiksi. Hän epäili, että Heikkilällä on jäänyt Venäjä-vaihde päälle.

Ilta-Sanomien haastattelussa kuuden Suomen mestaruuden Jortikka asettuu tukemaan vahvasti Heikkilää. 

– Siis mikä ihmeen turisti tämä pelaajayhdistyksen kaveri on, joka kehtaa ruveta torumaan Heikkilää uikuttajaksi? Tietääkö tämä Saarela edes, miten merkittävän uran Heikkilä on tehnyt niin SM-liigassa kuin KHL:ssä? Nämä pelaajayhdistyksen sopimukset ovat naurettavaa pelleilyä, sanavalmiina tunnettu Jortikka lataa lehden verkkosivuilla.

– Siis jumankauta, mä en ole uskoa korviani! Meinaako pelaajayhdistys tosiaan, että maamme kiekkoilu kehittyy ilman harjoittelua? Mä voin nyt kertoa kaikille höpöttäjille, että ei kehity.

Ilta-Sanomat kertoi, että ainakin kaikki KooKoon pelaajat harjoittelevat jäällä joulupäivänä – omasta tahdostaan. Harjoituksia ei saa tuolloin järjestää, mutta pelaajat kiertävät sääntöä treenaamalla ilman valmentajia.

– Kyllä tähän asiaan pitäisi saada joku tolkku, Jortikkakin jyrähtää.

Lukko kohtaa tapaninpäivänä Sportin Äijänsuolla.