Irving klinkkaa, Virtanen vetää

SaiPa sekoittaa kellariosastoa vielä sen verran, ettei lauantainen KooKoon ja Lukon kohtaaminen ole aivan virallisesti jääkiekkoliigan jumbofinaali.

Käytännössä on kuitenkin selvää, että kotivoiton myötä raumalaisleirissä alkaisi tyhjennysmyynti. Ja eipä vierasvoittokaan paljoa paremmaksi tekisi KooKoon tilannetta, vaikka kouvolalaisseuran urheilujohtaja Jarno Kultanen on ollut viime päivät kiivaasti kärkkymässä pelaajamarkkinoilla. KooKoo olisi vahvistanut joukkuettaan, jos järkevän tuntuista ostettavaa tai lainamiestä olisi ollut tarjolla.

Ihme olisi, jos kauden kolmannen aivotärähdyksen keskiviikkona saanut Josh Green, 39, enää jatkaa pelaajauraansa.

Lukko matkasi Kouvolaan samalla ryhmällä jolla löi perjantaina kotonaan SaiPan. Steven Seigo selvisi ilman pelikieltoa.

Sarjan surkeimman maalieron (-30) omaavan KooKoon suurin huoli on kauden ainoan onnistuneen maalivahdin Leland Irvingin polvivamma. Irving oli merkitty torstaina päivällä Turussa aloittavaksi maalivahdiksi, mutta viisi kiekkoa luukulla imi lopulta Samu Perhonen.

Perhonen jatkaa KooKoon maalilla tänään. Varavaihtoehtona on 20-vuotias kuusankoskelaissyntyinen Valtteri Laurinantti, jonka miesten pelien kokemus on parin kakkosdivariottelun luokkaa.

Torjuntaprosentin 88,8 kirjauttanut, 13 ottelussa tällä kaudella pelannut ja kaksi voittoa liigatilastoihin saanut Perhonen on KooKoon kauden suurin pettymys. Kun Juha Järvenpää joutui jo ennen kauden alkua pitkälle sairauslomalle, Perhonen ei onnistunut lunastamaan paikkaa luottovahtina.

KooKoolle 22 maalia latoneiden Juha-Pekka Haatajan ja Terry Broadhurstin väliin ykkösketjun sentteriksi on laitettu seuran kasvatti Mikko Virtanen, 22, jonka läpimurtoa Kouvolassa on toivottu pari vuotta. Virtasen kauden 36 ottelun tehopisteet ovat 2+3 ja plusmiinussaldo sinänsä asiallinen 10-11. Viime kaudella Virtanen kokosi 17 ottelussa tehopisteet 4+3.

Ihme olisi, jos kauden kolmannen aivotärähdyksen keskiviikkona saanut ykkös- tai kakkossentterinä pelannut Josh Green, 39, enää jatkaa pelaajauraansa.

Puolustuksesta KooKoolla ovat sairaslistalla kesken kauden hankitut Mikko Jokela ja Niko Tuhkanen sekä nuori espoolainen Veeti Vainio.