Ilves-valmentajalta hymy suupielessä annettu kuitti Ässä-kollegalle

Vaikka Karri Kivi hankki Tampereelta asunnon jo huhtikuussa, perheen vakituinen koti on edelleen Porissa. Osittain sen ansiosta ja osin tarkan mediaseurannan ansiosta Kivi on tietoinen siitä, millaiseen asuntojärjestelyyn Ässien nykyinen päävalmentaja Jyrki Aho on turvautunut.

 – Porissa on se ongelma, että kun siellä valmentaa, niin pää pehmenee. "Jykällä" se kävi tosi nopeesti, Ässien ex-valmentaja vitsailee.

Taustalla on tietysti Kiekkoareenan viime viikolla julkaisema juttu porilaisten valmentajakopista eli Ahon jäähallilla asumisesta. Järjestely on noteerattu eri liigapaikkakunnilla.

Kivi myöntää seuraavansa Ässien treenikauden otteita siinäkin mielessä kiinnostuneena, että hän haluaa nähdä, miten A-junioriaikojen valmennettava Iiro Vehmanen onnistuu try outillaan. Kivi on aiemmin tokaissut, että haluaa ehdottomasti olla katsomossa, jos Vehmanen joskus pelaa ensimmäisen ottelunsa SM-liigassa.

Saman hän sanoo nyt.

– Siinä pelissä haluan olla paikalla. Itse asiassa mä olen kusessa, jos me pelataan samaan aikaan. En tiedä, suostuuko Liiga siirtämään meidän peliämme tuolla perusteella, Ilves-valmentaja hymähtää.

Jos Vehmasen kommenteissa on paistanut kunnioitus Kiveä kohtaan, asetelma on selvästi kaksisuuntainen:

– Siinä on varmaan hienoin ihminen, jonka olen tässä lajissa tavannut. Iiro on niin joka solullaan tässä lajissa mukana, että ei voi kuin ihailla.